BAŞKAN TARİHİ HAMAMI İNCELEDİ

BAŞKAN TARİHİ HAMAMI İNCELEDİ

Belediye Başkanı Dursun Ay, Konuralp Tarihi Kent Meydanı Düzenleme ve Restorasyon Projesi? uygulama faaliyetlerini yerinde inceledi. Osmanlı hamamında incelemelerde bulunan Başkan Ay, hamamın eskiye uygun ancak son sistemle restore edilmesini istedi.

 

 

Düzce Belediyesi ve Düzce Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile hazırlanan ?Konuralp Tarihi Kent Meydanı Düzenleme ve Restorasyon Projesi? uygulama faaliyetleri başladı.

Proje kapsamında tahrip olan tarihi yapıların kent kimliğine kazandırılması, Konuralp?in turistik vizyon edinmesi, tarihi yapılan özgünlüğünü koruyarak gelecek nesle doğru aktarılmasının sağlanması, tarihi Osmanlı hamamı ve iki adet çeşmenin restore edilerek tekrar kullanıma açılması, tescilli türbenin gerekli bakım ve onarım çalışmalarının yapılarak tekrar ziyarete açılması ve bölge halkının turizm konusunda bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.

Sosyal tesislerde başlayan restorasyon ve bakım çalışmalarının projeye dahil edilen alanlarda belirlenen plan çerçevesinde tarihi hamam, çeşme ve çevresinde kısa sürede yapılması öngörülüyor.

Belediye Başkanı Dursun Ay, proje faaliyetlerini yerinde inceledi, tarihi hamam içinde yetkililerden bilgi alırken, elektrik sistemi ile ısıtılması düşünülen hamama doğalgaz döşenmesi önerisinde bulundu. Başkan Ay, projenin hamamın eski haline uygun ancak son sistem halinde olması talimatını verdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.