MUHTARLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

MUHTARLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Yeni düzenlemeyle hayata geçirilen imar barışı bugün muhtarlara anlatıldı, köy ve mahalle muhtarları bilgilendirme toplantısına yoğun katılım sağlayınca salona sığmadılar. Çevre Şehircilik İl Müdürü Nuran Kartal, düzenlemeyle ilgili muhtarları bilgilendirdi, muhtarlar da vatandaştan gelen soruları sordu.

 

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan ve 18 Mayıs 2018 de çıkarılan kanunla ve tebliğle 3194 sayılı İmar Kanununun Geçici 16. Maddesi kapsamında ülke genelinde imar mevzuatına aykırılığı bulunan yapıların kayıt altına alınması ve imar mevzuatından kaynaklanan bir takım sıkıntıların çözümü noktasında yapılara ? Yapı Kayıt Belgesi ? verilmesi kararlaştırıldı.

1984 yılından bu yana imar ve gecekondu mevzuatına aykırı inşa edilmiş ve şu anda inşa halinde olan bütün yapıları kapsayan yasayla, kayıt dışı yapıları kayıt altına almak amacında olan imar barışı bugün valilik toplantı salonunda muhtarlara anlatıldı.

Vali Zülkif Dağlı, kaymakamlar, daire müdürleri, muhtarlar derneği başkanları ile mahalle ve köy muhtarlarının katıldığı toplantıya ilgi büyük olunca salon doldu taştı. Kimi salona sığmayan muhtarlar için ek sandalyeler konuldu.

Çevre Şehircilik İl Müdürü Nuran Kartal, İmar Barışı hakkında muhtarlara bilgi verdi, imar barışının amacını, hangi yapıları kapsadığını ve nasıl başvurulacağını anlattı.

Kartal?ın konuşmasının ardından imar barışının ayrıntılarını içeren slayt gösterimi izlendi.

Kartal açıklamalarının ardından muhtarların yasayla ilgili sorularını cevapladı.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.