Bozdağ, Merkel'e sert çıktı

Bozdağ, Merkel'e sert çıktı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar'ı kabulünün ardındangazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

"ALMANYA'DAKİ TÜRKLER MERKEL'İN AÇIKLAMALARINA BİR DEĞERLENDİRME YAPACAKTIR"

Bekir Bozdağ, bir gazetecinin "Almanya Başbakan Merkel, seçim vaadi olarak 'Türkiyesiz bir AB' vaadetti. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, "AB üyesi ülkeler Türkiye'ye karşı dürüst davranmalıdır.Bugüne kadar maalesef Türkiye'ye karşı verdikleri sözler konusunda dürüst davranmadılar. Biz kendi üzerimize düşen mükellefiyetlerin her birini eksiksiz yerine getirmemize rağmen orada her defasında başka bir takım bahanelerle Türkiye'nin önüne engeller çıkarıldı" dedi.

"Sayın Merkel'in yaptığı bu açıklama, iktidar olması hasebiyle sadece iç politikaya dönük bir yatırım olarak da değerlendirilemez" diyen Bozdağ, "Çünkü şuanda Başbakan'dır, aynı zamanda Genel Başkan'dır. Hem Başbakan, hem Genel Başkan sıfatıyla konuşmaktadır. Sayın Merkel'in bu görüşleri bize göre yeni görüşler değildir. Daha önce de bildiğimiz görüşleridir. Bu açıdan bizim için şaşırtıcı olmamıştır. Türkiye'yi görmediğini söylüyor ama Almanya'da da epey, orada da Türkler var. Onlar da herhalde bu konuda Sayın Merkel'in bu açıklamaları karşısında onlar da bir değerlendirme yapacaklardır" diye konuştu.

Merkel'e Neo-Nazi cinayetlerini hatırlatan Bozdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Almanya'da işlenen Neo-Nazi cinayetlerinde hayatını kaybeden 8 Türk vatandaşı, 2 tane de diğer insan olduğu zaman aileleri, anaları, babaları, kardeşleri, eşleri katil olarak suçlayıp aradan 10 sene geçtikten sonra katillerin Neo-Naziler olduğunun ortaya çıkması da işin doğrusu beni korkutuyor. Yani bu kadar gerçekleri görmeyen veya bu kadar gerçeklerin üzerini örten bir demokratik yapı, bir hukuk devleti yapısı o da bizi rahatsız ediyor. Bir yandan bakıyorsunuz 10 kişiyi öldüren kişinin yargılanmasında kelepçe yok, adeta manken gibi gösteri yapması temin edilirken; öte yandan yargılananlar Türk olduğu zaman Berlinmahkemesinde cam kafes içerisinde mahkemeye çıkarılıyorlar. Bu gördüğüm manzara da işin doğrusu insan hakları adına, hukuk devleti adına, demokrasi adına o da beni korkutuyor. Almanya'daki insan haklarının, demokrasinin, hukuk devletinin standardı nedir, onu bir düşünmeleri lazım. Ben çok net söylüyorum; Türkiye'deki insan hakları, demokrasi, hukukun üstünlüğü konusunda gelinen mesafe AB ülkelerinin çoğundan iyi bir noktadadır. Bundan benim hiç şüphem yoktur."iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.