300 YATAKLI YATIYOR DİŞ HASTANESİ BİTİYOR

300 YATAKLI YATIYOR DİŞ HASTANESİ BİTİYOR

 Düzce Anadolu lisesi arkasında bulunan fidanlık arazi içerisinde yapılan 300 yataklı Atatürk devlet hastanesine, yaklaşık 1 buçuk yıldır herhangi bir çivi çakılmazken, hemen yanında geçtiğimiz yıl temeli atılan ,diş hastanesinin ,kaba inşaatı bitti. Geçtiğimiz aylarda ,törenle temeli atılan polis merkezi ise ,hızla ilerliyor. Fakat 300 yataklı ,Atatürk devlet hastanesi ,olduğu gibi duruyor.

 

Türkiye?nin hemen hemen her yerinde, Sağlık bakanlığı tarafından yapılan devlet hastanelerinde ,herhangi bir sorun yaşanmadan ,devam ederken, Düzce?de ise durum ,biraz karışık. Müteahiti kaçan, başka bir müteahite verilmesinin ardından ,o müteahitinde işe başlamaması ile süren karışıklık ,Düzceliler tarafından ,merakla bekleniyor. Siyasilerin suskunluğu ,muhalefetin ise herhangi bir konuya değinmeden, muhalefetliğini sürdürdüğü Düzce?de, 2009?da temeli atılan ,300 yataklı devlet hastanesi ,4 yılda bir türlü bitirilemedi. İlk olarak TOKİ ile başlayan ,daha sonra bir çok müteahitin değişmesi ile ,devam eden hastanenin inşaatı ,bitmeden ,çürümeye başladı. Yapılan duvarların çürümeye yüz tuttuğu, tahtaların ise, tamamen bittiği gözlemleniyor.  Fakat hemen arkasında bulunan Diş hastanesinde ise ,işçiler pür dikkat işlerine devam ediyor. 300 yataklı devlet hastanesinden ,yıllar sonra temeli atılmasına rağmen ,tüm kaba inşaatı biten Diş hastanesinde, iç çalışmalar devam ediyor. Diş hastanesinin, dış çevre düzenlemesi işleri de ,bir yandan devam ederken, 300 yataklı hastanenin ,hemen karşısında olması ve ,yan yana olması ,farkı gösteriyor. Bu esnada geçtiğimiz aylarda temeli atılan ve ,yapımı tüm hızla devam eden ,Düzce Polis Merkezi inşaatı ise ,tüm hızı ile devam ediyor. Polis merkezinde görevli firma  yetkililerinden, edinilen bilgilere göre ,inşaatın, beklenen süreden 1-2 ay önce biteceği ve, kısa süre içerisinde ,gözle görülür ilerlemenin, yapılacağını bildirdi.

   Sağlık Bakanlığı İnşaat ve onarım dairesi başkanlığının resmi internet sitesinde bulunan bilgilere göre ise Düzce 300 yataklı devlet hastanesinin yapımının devam ettiği bildirilirken, hastanenin 300 yataklı yerine 362 yataklı olduğunu gösteriyor.  Sağlık Bakanlığı İnşaat ve Onarım Dairesi Başkanlığının resmi internet sitesinde Düzce 300 Yataklı Devlet Hastanesi ile ilgili verilen bilgiler tam olarak şu şekilde: ?Düzce İlinde hizmet verecek olan 362 yatak kapasiteli Devlet Hastanesinin inşaat çalışmaları devam ediyor. Merkez Kültür mahallesinde yapımı süren Hastanemizin arsa alanı: 42.231 m2, kapalı alan: 49.385 m2, oturum alanı: 12.304 m2?dir. Yapımı devam eden hastanemiz 4 kat 19 bloklu olarak projelendirilmiştir. Hastanemizin 1 kişilik nitelikli hasta odas sayısı: 61, 2 kişilik nitelikli hasta odası sayısı: 103, genel yoğun bakım yatak sayısı: 24, koroner yoğun bakım yatak sayısı: 4, yeni doğan yoğun bakım yatak sayısı: 14, doğum salon sayısı: 2, küvöz sayısı: 14, mahkum servisi yatak sayısı: 4, poliklinik oda sayısı: 110'dur. Ayrıca Hastanemiz bünyesinde Nükleer Tıp Ünite Merkezi, Kemoterapi ve Kan Alma Transizasyon Merkezi de vardır. Hastane otoparklarında (kapalı-açık) toplam 9.981 m2'lik alanda 451 araca park imkanı olacaktır.?


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.