RAMAZAN AYI,ETKİNLİKLERLE DOLDURULDU !

RAMAZAN AYI,ETKİNLİKLERLE DOLDURULDU !

*- Merkez ve kalıcı konutlarda ?yörük çadırları? kuruldu. Bu çadırlarda ?irfan meclisi? kurulacak, sohbetler yapılacak

*- Kalıcı konutlarda ?Ramazan sokağı? kuruldu. Ramazan ayı boyunca etkinlikler yapılacak

*- 50 yaş üstü kişiler için İstanbul?a cami ve tarihi yerlere ?inanç turu? yapılacak

*- 4 bin 500 aileye gıda paketleri hazırlandı ve Ramazan?da dağıtımına başlanacak

Düzce Belediyesi bu yıl Ramazan ayı için zengin bir program hazırladı. Belediye Başkanı İsmail Bayram Ramazan ayı etkinliklerinin yapılacağı ?Ramazan Sokağında? yaptığı basın toplantısında hazırladıkları programı açıkladı. Buna göre geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Kalıcı Konutlar 7?inci bölgede Ramazan sokağı açılacak. Ayrıca, belediye önünde ve Ramazan sokağında ?Yörük Çadırı? kurulacak. Geçen yıl uygulamaya konulan 50 yaş üstü kişiler için İstanbul?da cami ve kutsal mekanlar için ?İnanç Turu? düzenlenecek. Yine geçen yıl yapıldığı gibi mahallelerde toplu iftarlar açılacak.

Kalıcı konutlar mahalle muhtarlarının da katıldığı basın toplantısında Başkan Bayram etkinliklerinin ilk sırasında ihtiyacı olan ailelere gıda paketlerinin dağıtımı olduğunu söyledi. Başkan Bayram bu konuda şunları söyledi ? Bunu her yıl gerçekleştiriyoruz. Ve her sene de gıda yardımı dağıtımının sayısını artırıyoruz. Bu yıl 4 bin 500 aileye gıda paketi hazırladık. Bunun için tespit ettiğimiz ailelere birebir olarak erzak yardımı yapılacaktır. Buradan bir çağrı da yapmak istiyorum, imkanı olan kişi ve kuruluşlar imkanı olmayanlara karşı yardım yapsınlar. Bunun için biz belediye olarak aracı olabiliriz? Başkan Bayram bu yıl da İnanç Turu düzenlediklerini ifade ederek ? Bu uygulamayı geleneksel hale getirdik. Geçen yıl çok kişi rağbet etti bu yıl da inanç turuna katılımların bin 400 kişiye ulaşacağını tahmin ediyoruz. Kayıtlarımız da devam ediyor? dedi.

 Bu yıl da  mahallelerde iftar sofrası açacaklarını belirten Başkan Bayram bu konuda da şu görüşlere yer verdi ? İlkini geçen yıl uyguladığımız mahallelerde iftar açma programını bu yıl da gerçekleştireceğiz. Ramazan ayının en önemli özelliği yardımlaşma ve dayanışma bir araya gelebilmektir. Bunun için biz bu yıl da halkımızla bir arada olarak iftar açıyoruz. Bu vesile ile mahalle halkı da bir arada iftar açmanın hikmetini yaşıyor.  Başkan geçen yıl yapıldığı gibi ?Yörük Çadırının? bu yıl da açılacağını söyledi. Başkan Bayram bu konuda da şu görüşlere yer verdi ? Şehir merkezinde ve kalıcı konutlarda Ramazan Yörük Çadırları kuruyoruz. Burada (İrfan Meclisi) kurulacak. Teravih namazından sonra saat 01,00?e kadar tasavvuf müziği dinletisi olacak. Ayrıca çadır içinde dini sohbetler ve söyleşiler gerçekleştirilecek. Aynı çadırın benzeri Ramazan sokağında da olacak.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.