GÜNEŞ YANIĞINA YAĞ, SALÇA, YOĞURT VE DİŞ MACUNU SÜRMEYİN

 GÜNEŞ YANIĞINA YAĞ, SALÇA, YOĞURT VE DİŞ MACUNU SÜRMEYİN

Düzce İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, deriye hasar vereceği için güneş yanıklarından kaçınılması gerektiği bildirilirken, ?Uzun süreli güneş ışığına maruz kalındığında deri kızarık, ağrılı ve aşırı derecede sıcaktır. Eğer etkilenen kişide ateş, su toplanması ve şiddetli ağrı varsa veya 1 yaşından küçükse en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Güneş yanığından korunmak için güneş ışığına maruz kalmaktan kaçınılmalı, güneş yanığı olan yerler soğuk su ile silinmeli etkilenmiş bölgelere nemlendirici tıbbi losyon sürülmelidir. Yağ, salça, yoğurt ve diş macunu gibi maddeler kesinlikle sürülmemeli, su topları patlatılmamalıdır? denildi.
İl Müdürlüğü isilik ile ilgili olarak ise şunlar aktarıldı: ?Sıcak ve nemli havalarda aşırı terlemeye bağlı olarak derinin tahrişidir. Her yaşla görülmekle birlikte sıklıkla bebeklerde görülür. Küçük kızarıklar şeklindedir. Sıklıkla, boyun, göğüs, dirsek iç yüzü gibi kıvrım yerlerinde görülür. Kızarık bölgeler kuru tutulmalı, daha serin ve daha az nemli ortam sağlanmalıdır.?
Güneşin geç dönem etkileri ile ilgili olarak ise ?Güneş ışınlarının sağlık üzerine oldukça önemli olumlu etkileri mevcuttur. Uzun süre maruz kalındığında olumsuz etkilerde ortaya çıkabilir. Ciltte erken yaşlanma, gözde katarakt gelişimi, deri kanseri ve güneş lekelerinin ortaya çıkması bu olumsuz etkilerindendir? denildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.