TEDAVİYE EVDE BAŞLANMALI...

TEDAVİYE EVDE BAŞLANMALI...

Konakçı, grip veya enfeksiyonlara karşı vatandaşları uyardı. Gürhan Konakçı, "Havadan vücudumuza solunum yoluyla giren ve alerjiye sebep olan bir madde, burun akıntısı, nezle hali, bazen kaşıntı, bazen ateşle seyreden kısa süreli enfeksiyon tablosu yaratır. Buna da grip denir. Eklem ağrıları, baş ağrısı, kuruluk, nezle hali, hapşırma ve gözlerde sulanmaya neden olabilir. Birçok risk faktörüne sahip olan kişiler, bu virütik enfeksiyonlara karşı daha hassas olur" dedi.
Özellikle çocukların risk altına olduğunu belirten Konakçı anne ve babaları uyardı. Gribin çocukları daha kolay tehlikeye attığını vurgulayan Gürhan Konakçı, "Tedaviye öncelikli olarak evde başlanabilir. Çocuğun yüksek ateşi düşürülür, bol sıvı ile desteklenir. Bazı destek ilaçlar var ama çocuklara grip ilaçları vermemeye çalışıyoruz. Çocuk, grip enfeksiyonunu kendi kendine yenebilir. Ancak şikayetler artarsa o zaman hastaneye gidilmesi gerekiyor. Grip ihmal edilip gerekli önlem alınmadığı takdirde zatürre, orta kulak enfeksiyonları ve sinüzit gibi durumlar gelişebilir. Diğer hastalıklardan şüphelenmek içinse en az 10 gün gibi bir süre geçmeli. Ateşinin 4-5 günden fazla sürüp, öksürüğünün giderek artması durumunda başka hastalıklara yol açmış olabilir" diye konuştu.
Çocuk ve yetişkin ayırt etmeksizin bu dönemde rejim yapılmaması gerektiğini söyleyen Konakçı, meyve ve sebze ile ağırlıklı beslenmeye özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

İHA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.