YAPTIRMAYANA CEZA YOLDA

YAPTIRMAYANA CEZA YOLDA

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, sonbahar şap aşılama kampanyasının  20 Eylül  2013 tarihi itibariyle başladığını, kampanyanın 20 Kasım 2013 tarihine kadar devam edeceğini bildirdi. Kabaoğlu, İl genelinde 2 aydan büyük 61 bin büyükbaş hayvanın aşılanmasının planlandığını belirtti. 

Şap hastalığına karşı alınan tedbirler ve düzenli aşılamalarla, önceki yıllarda  sık sık kapanan hayvan pazarının  açık tutulması yönünde ciddi gayretler gösteriliyor. Şap hastalığının meydana getirdiği ekonomik kayıplar,  yurtiçi  ticaret ve  uluslararası ticarete getirilen kısıtlamalar nedeni ile ülkemiz hayvancılığının en önemli problemlerinden birisi olduğunu vurgulayan Tarım İl Müdürü Harun Kabaoğlu, yaklaşan Kurban Bayramı nedeni ile hayvan hareketlerinde yaşanan artışa karşı yollarda ve hayvan pazarında yoğun denetimler yapıldığını söyledi.

 

Kabaoğlu,  aşılamanın yanında hastalığın varlığının tespiti halinde yetiştiriciler,  hayvan alım-satımı yapanlar,  muhtarlar,  Serbest Veteriner Hekimler tarafından en kısa sürede İl/İlçe Müdürlüklerine bildirilmesini, belgesiz hayvan nakillerinin yapılmamasını, hastalık mihrakının olduğu yerde kordon ve karantina tedbirlerine uyulmasının  büyük önem taşıdığını belirtti.

 

Şap aşısı yaptırmayan yetiştiricilerin hayvan sevkine izin verilmeyeceğini hatırlatan Kabaoğlu, ayrıca 6 bin 400 TL idari para cezası uygulanacağını belirtti.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.