Kas yapmak için kullanılan ilaçlara dikkat

Kas yapmak için kullanılan ilaçlara dikkat

Doç.Dr. Oğuz Özyaral, gençlerin kas yapmak için kullandıkları ilaç ve hormonların onları ölüme götürebileceğini, doğal beslenilmesi gerektiğini söyledi.Gençlerin özellikle medyadaki sanatçıların, sporcuların vücutlarına özenip kendilerini bir spor salonunda bulduklarını, spor yapmanın iyi ve önemli olduğunu fakat vücudu o yapıya getirmek için tehlikeli şekilde efor harcadıklarını dile getiren Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Oğuz Özyaral, ?Çünkü gittikleri salonlarda bazı kimyasal ilaçları kullanmaya çalışıyorlar. Bunların içeriğini çok net bilmiyoruz. Kas geliştiriciilaçların içindeki yapı, kasın yapısını şişirmek ve artırmak üzere yapılmıştır" dedi. Bilinçsiz ve dengesizce alınan bu tip ilaçların, kalbin, kalp kasları ve dokuların büyümesine neden olduğunu anlatan Özyaral, şöyle konuştu: "Çünkü bu alınan kimyasal madde sadece gidip kası geliştirmiyor. Kalp kaslarını da şişiriyor. Dolayısıyla 5 misline kadar şişmiş kalpler gördük vaka olarak. Kalbin büyümesi de bir şey ifade etmiyor. Oraya giriş yapan damarlar ve çıkış yapan damarlarda da aynı şekilde büyüme meydana geliyor ve dolayısıyla bu damarlar boyuna yırtılıyor. Korkunç bir şey ölüm, sonu ölüm.?

İLAÇ İÇMEK YERİNE DOĞAL BESLENİN

Gençlerin bu bilgileri bilmediğini, bu şekilde öğreten kimse de olmadığını anlatan Doç.Dr. Özyaral, şunları söyledi: ?Gençlerin spor yapmasını tavsiye ediyoruz. Fakat doğal yaşamayı öğrenerek, en güzel ve doğru olanın yapılması gerekir. Kimyasallarla beslenmek yerine proteinimizi, karbonhidratımızı ne zaman alacağız, nasıl alacağız? Sebzeyi, meyveyi ve eti hangi planda tüketeceğiz? Şunu görüyoruz, spor yapıldığında ciddi anlamda bir terleme var. Demek ki su ihtiyacını çok iyi planlamak gerekiyor. Bunun yanı sıra mineral su dediğimiz kaynak sularından faydalanabiliriz.? Meyve tüketiminin de çok iyi olması gerektiğini, vitamin hapları yerine mevsim meyvelerinden günde bir kiloya kadar yenebileceğini söyleyen Dr. Özyaral, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Yağda kızartılmış et ya da füme edilmiş etler yerine dövdürmeden eti alıp, yağsız tavada kapağını kapatıp kendi suyuyla pişmesini sağlamalı. Onun yanına sebze koymalı, onun kendi aromasını tüketmeyi öğrenmeli.?

KILLANMA VE MEME BÜYÜMESİ YAPIYOR

Erkeklerde bu ilaçları kullanmanın ciddi anlamda gereksiz kıllanma ve meme büyümesine neden olduğunu çünkü ilaçların hormon vazifesi gördüğünü ifade eden Doç.Dr. Özyaral, sözlerini şöyle tamamladı: ?Vücudun hormon yapması engelleniyor. Dışarıdan aşırı bir hormon verildiği için yüzde akneler, vücutta gereksiz androjen ya da östrojen hormonların gelişmesi kadınlarda göğüslerin küçülmesi, erkeklerde büyümesi, gereksiz kıllanma, vücutta akne oluşuyor. Tabi ki ilaç bırakıldığında da ciddi yorgunluk, anormal ve gereksiz şişirilmiş kaslar olduğu için birden vücut çöküyor.?


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.