DÜZCE EML?NİN 44 YILLIK TRAFOSU YENİLENDİ

DÜZCE EML?NİN 44 YILLIK TRAFOSU YENİLENDİ

Düzce Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektrik 12. Sınıf öğrencileri ve Demitaş firması tarafından okulun hem trafosu hem de elektrik binası yenilendi.

Okul yetkilileri, yeni trafo binasında elektrik üretimin artacağını vurguladılar.

.

? 1969 yılında okulumuz bünyesinde bir trafo yapılmış. Bu trafo o zamanın şartları içinde yapıldı. Yani şimdiki zaman içerisinde okulumuzun elektrik gücünü kaldırmıyordu. Bu kapsamda girişimlerimiz dahilinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İl Özel İdaresi bünyesinde çalışmalarımızı yaptık. 100 bin lira gibi bir bütçe ile eski trafonun değiştirilmesi kararlaştırıldı. Okulumuz öğrencilerinin ve firmada bulunan ekiplerinde çalışması ile birlikte eski trafo binasının yanına yeni bir trafo binası inşa ettik. Eski trafo binasında 430 KW üretim yapılırken şimdi yeni yapılan trafo binasında ise 630 KW?lik elektrik üretimi olacak. Öğrencilerimiz bu kapsamda şanslılar. Kendileri burada bu denli bir çalışmayı yapıyorlar. Bir sonra gelecek öğrencilerimiz bu gibi bir çalışmanın içerisinde olmayacaklar?

Trafonun yapımında çalışan öğrenciler ise, öğrencilerin hem öğrenip hem çalıştığını belirtti.

? Ben zaten Demitaş firmasında staj yapıyordum. Burada bizim okulumuzun trafosu olduğunu öğrenince daha aktif bir şekilde çalışmalarımı yaptım. Diğer trafolara da aynı şekilde bakıyordum. Yapmaya çalışıyordum. Ama bu bizim okulumuz olduğu için daha bir özenle bu işe yaklaştım. Öğrenci arkadaşlarımız ile bunları yapıyor olmamız bizim için çok avantajlı. Bu okula bir şeyler kazandırıyor olmamız beni oldukça mutlu etti? 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.