TSO'DAN KURSLARA DEVAM

TSO'DAN KURSLARA DEVAM

Yoğun ilgi nedeniyle iki gün üst üste düzenlenen eğitimi ABİGEM A.Ş uzmanlarından Selami Kaplan verdi. Eğitimin ilk gününde Düzce TSO Başkanı Fahri Çakır da eğitime katılarak bir süre eğitimi izledi. Çakır, üyelerimizin talepleri doğrultusunda bu ve benzer eğitimlerin yıl boyunca tekrarlanacağını belirterek eğitime katılanlara teşekkür etti.
Düzenlenen eğitimde amaç olarak temel eğitimlerimizden biri olan diksiyon iyi söz söyleme tekniklerini konu alan bir programdır. Ses ve ses egzersizleri, nefes ve nefes egzersizleri, söyleyiş, tonlama, vurgulama, konuşma hızı, artikülasyon, ses çalışmaları ve diyaframın kullanımı ana konularındandır. Katılımcı bu teknikleri örnek metinler üzerinde doğru uygulamayı öğrenir.
Diksiyon, beden dili ve kişinin kendini ifade etme ustalığı olarak belirlenirken, eğitimde;
Beden Ses-Nefes: Bedenin ısıtılmasıyla başlanır, sesin ısıtılması ve diyaframın öğretilmesiyle devam edilir.
Artikülasyon: Bu ders daha anlaşılabilir bir konuşma için, dudak ve dil tembelliğinin giderilmesi için dudakların, dilin ve çene kaslarının ısıtılmasını ve bu organların tekerlemeler yardımıyla daha aktif kullanımı için yapılacak çalışmaları içerir.
Metin Okuma: Dilimizin daha etkin kullanımı, tonlamaların, vurguların doğru kullanımı için metinlerle yapılan uygulamalı bir derstir.
Etkili Konuşma Ve Beden Dili Kullanımı: Etkili konuşma ve Beden dilini anlamaya ve tanımaya yönelik uygulamalar konuları ele alındı. Eğitimin sonunda katılımcılara sertifikaları dağıtıldı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.