DÜZCE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

DÜZCE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen proje çalışmalarında 2012 yılında Ulusal Ajans tarafından kabul edilen 3 proje, Marmara Kalkınma Ajansı tarafından 2013 yılında hibe desteği kazanan 2 proje ve Avrupa Birliği tarafından 2013 yılında desteklenen 10 proje olmak üzere, toplamda hibe desteği kazanan 15 proje devam etmekte. 
Avrupa Birliği projelerinden 5 tanesi Comenius Programı, beş tanesi LDV Programı, bir tanesi Gençlik projesi, bir tanesi Hayat Boyu Öğrenme İşbirliği ve Yenilikçilik Politikası Programı, bir tanesi de Comenius Dil Asistanlığı Programını kapsamaktadır. AB destekli projeler ekoloji ve doğa hakkında bilinçlenme, kültürel farklılık ve benzerlikleri paylaşma, eğitimde sanat uygulamaları, eğitim personelinin mesleki yeterliliklerin arttırılması, yurt dışındaki eğitim uygulamalarının incelenmesi, meslek stajı ve mesleki danışmanlık konularını kapsamakta.
Marmara Kalkınma Ajansı tarafından hibe kazanan projeler ise özel eğitim ve öğrenci rehberliği konularını kapsamakta.
2013 yılı içerisinde yapılan proje bütçe tutarı AB Projelerinde, 548 bin avro ve MARKA projelerinde 434 bin TL?dir. Bu proje çalışmaları doğrultusunda 113 eğitim personeli ile 170 öğrenci yurt dışındaki eğitim uygulamalarını yerinde görmek, eğitim adına güzel uygulamaları paylaşmak, bilgi ve deneyimlerini arttırmak amacıyla yurt dışında yirmi beş ülkede incelemelerde bulunacak.
Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, 2012 ve 2013 yıllarında Düzce?nin eğitim başarısını arttırmak amacıyla birçok proje hedefine ulaştıklarını ifade etti.
Yazıcı, ?İlimizde eğitim gören tüm öğrencilerimizin bütün yönleriyle sağlıklı ve iyi bir yurttaş olarak yetişmeleri, eğitimdeki fırsat ve imkanlardan en üst düzeyde yararlanmalarını sağlamak, eğitim paydaşlarımızın yeterliliklerini en üst düzeye taşımak ve ilimizin eğitim başarısını hem nicelik hem de nitelik bakımından arttırmak amacıyla projeler üretiyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Avrupa Birliği?ne üye ülkelerdeki eğitim uygulamalarını ve standartlarını yakından tanıyarak ilimizin eğitim standartlarını daha ileriye taşımak adına, Avrupa Birliği eğitim programlarından yararlanmaya önem vermekteyiz. Avrupa Birliği eğitim programlarının yanı sıra Marmara Kalkınma Ajansı?nın proje desteklerinden de en üst düzeyde yararlanmaya çalışıyoruz. Müdürlüğümüz bünyesinde halen sürdürülmekte olan, Ulusal Ajans ile Kalkınma Ajansları tarafından desteklenen ve hibe kazanan projeler devam etmektedir. Elde edilen bu hibelerin Düzce ilimizdeki okul ve kurumların eğitim standartlarını daha ileriye taşımak adına önemli dönütler sağlayacağına inanıyorum. Düzce ilimizin eğitim kalitesini arttırmak ve eğitimin niteliğini geliştirmek adına sonlandırdığımız ve devam eden projelerimizin yanı sıra, yeni proje çalışmalarımız da artarak devam edecektir? dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.