EĞİTİMDE ÖZLENEN DÜZEYE NASIL GELECEĞİZ?

EĞİTİMDE ÖZLENEN DÜZEYE NASIL GELECEĞİZ?

Düzce eğitimde özlediği seviyeye nasıl gelecek? İşte bu soru 2 gün boyunca toplumun her kesimden insanların katılımıyla masaya yatırılacak. Eğitim Çalıştayında, ilimizin eğitim durumu ile ilgili genel bir değerlendirme yapılacak, niteliği arttırmak adına  yol haritası belirlenecek.

 

Düzce Valiliğiİl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Düzce Üniversitesi iş birliği ile ?Düzce Eğitim Çalıştayı? 21-22 Kasım 2013 tarihlerinde yapılacak. Düzce?de eğitim-öğretimin niteliğini artırmak için yapılacak olan çalışmaları planlamak, eğitimle ilgili sorunlar ve çözüm önerilerini değerlendirmek, eğitim-öğretim alanında yapılacak olan çalışmalara ışık tutmak,  ilimizde eğitimin niteliği ile ilgili gelişme ve değişmelere ilişkin durum tespiti yapmak, eğitim-öğretimin niteliğini olumsuz etkiyen eksikliklerini gidermeye yönelik öneriler geliştirmek amacıyla ?Düzce Eğitim Çalıştayı?planlanlandı.

 

´´EĞİTİM ÇALIŞTAYI´´Pelemir Otel´de 21 kasım Perşembe günü saat 9:00 da başlayıp 2 kasım Cuma günü saat 17.00 de sona erecek.

 Çalıştay ,Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul, Ortaöğretim, Mesleki ve Teknik Eğitim, Hayatboyu Öğrenme, Özel Eğitim ve Rehberlik olmak üzere 7 komisyondan oluşturuldu.Eylül ayının ilk haftasında tüm komisyonlar ilk toplantılarını yaparak saha çalışmalarına başlanmıştı. Ekim ayında saha çalışmaları raporlaştırıldı.

 

Komisyonlar  Düzce Üniversitesinden akademisyenler,Belediye, Emniyet Müdürlüğü, Müftülük, Nüfus Müdürlüğü, İl Gençlik ve Spor müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İşkur, İl Kültür Müdürlüğü , Tarım İl Müdürlüğü , Düzce Sanayi ve Ticaret Odası temsilcileri, sendika temsilcileri İlçe Milli Eğitim Müdürleri, eğitim denetmenleri,şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci temsilcileri, veliler, sivil toplum kuruluşları, , muhtarlar ve medya temsilcilerinden oluşturuldu. Geniş katılım ile oluşturulan komisyonlarda toplumun tüm kesimlerine söz hakkı verilerek, ilimizin eğitim niteliğini arttırmak amaçlandı.

 Çalıştay çalışmalarının sonucunda oluşturulacak Yürütme Kurulu ile çalıştay çalışmalarında tespit edilen sorunlar ve çözüm önerileri ile  iyi uygulamaların yaygınlaştırılması faaliyetleri bir eylem planına dönüştürülerek takip edilecek. Çalıştay iki günlük bir  faaliyetten ziyade ilimizin eğitim durumu ile ilgili genel bir değerlendirme ve bu değerlendirme ışığında eğitimde niteliği arttırmak adına bir yol haritası niteliğinde bir çalışma olacaktır.

?Düzce Eğitim Çalıştayı? ndan sonra Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi iş birliği ile Düzce Üniversitesi?nde çalıştayın değerlendirileceği bir panel düzenlenecek ve sonuç değerlendirilecek , daha sonra Çözümlere yönelik Eylem Planı hazırlanarak, uygulamaya geçilecek.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.