TÜM EKİPLER SEFERBER OLDU

TÜM EKİPLER SEFERBER OLDU

Edinilen bilgilere göre; Hamamüstü Köyünden 4 arkadaş dün öğle saatlerinde Derebalık yaylası civarında ava çıktılar. Bir gece yaylada kalan avcı arakadaşlar bugün kendi aralarında belirli bir av güzergahı belirleyerek buluşma noktası tayin ettiler.3 kişi buluşma yerine gelirlerken avcılardan 45 yaşındaki Ali Osman Cabaoğlu gelmedi.

Bugün akşam üstü  telefonla Hamamüstü Köyünde bir yakınını arayan Ali Osman Cabaoğlu  telefonda kaybolduğunu, bir yayla evinin ahırında olduğunu ifade ederek yardım istedi. Bunun üzerine köyden bir grup ekmek alarak yola çıktı ve Caboğlu'nun tarif ettiği yaylaya vardılar ancak kendisini bulamadılar. Bunun üzerine Jandarma ve Afad ekiplerine haber verildi. Jandarma, Afad ekipleri ve yakınları kaybolan Cabaoğlu'nu arama çalışmaları başlattı.

Saat 22.30: Düzce Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri kaybolan Ali Osman Cabaoğlu'nun telefon sinyalinden yerini belirledi. Yoğun kar dolayısı ile ekipler ulaşmakta güçlük çekiyorlar. Cabaoğlu'nun TEM otoyolunda bulunan bir tesisde çalıştığı ifade ediliyor.

Saat 22.45: Bölgeye paletli 112 sağlık ambulansı sevk edildi

Saat 23.15: Düzce Valisi Ali İhsan Su'nun talimatları ile Gölyaka İlçe Jandarma Komutanlığında bir kriz merkezi oluşturuldu. Gölyaka Kaymakamı Mehmet Ali Özkan'nın başkanlık ettiği kriz merkezinde Düzce İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Kartal ile Gölyaka ilçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Samet Tonga çalışmaları koordine ediyorlar. Özkan burada yaptığı açıklamada, olayın kendilerine haber verilmesi ile bütün birimlerin harekete geçtiğini, halen kayıp olan Ali Osman Cabaoğlu'nu bulmak için AFAD ekipleri, Jandarma timleri, (DAKE) Düzce Arama Kurtarma Ekipleri, (DOSOD) Düzce Otomobil Sporları Derneği Offroad ekipleri  ile bölgeyi çok iyi bilen avcıların ve köylülerin çalıştıklarını ifade etti.

Saat 23.30: Arama Kurtarma ekipleri dünden beri kayıp olan Ali Osman Cabaoğlu'nu bulmak için Derebalık yaylası, Sırık Yaylası ve Pürenli Yaylası civarında çalışmalarına devam ediyor.

Saat: 23.40:  Beyköy beldesi tarafından ayrı bir ekip arama kurtarma çalışmaları için bölgedeki yaylalarda çalışmalara başladı.

Saat 23.50: BOLU Umke ekipleride arama çalışmalarına katıldı. Gölyaka İlçe jandarma Komutanı Samet Tonga yaylalarda arama çalışmaları yapan timlerle telsizlerle irtibat sağlarak çalışmaları yönlendiriyor.

Saat 00:30: Toplam 35 kişilik arama kurtarma ekibi çalışmalarına devam ediyor. Gölyaka'da kurulan Kriz Merkezinde bütün gelişmeleri takip eden İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, zaman zaman uydu telefonları ile ekiplerden bilgi alındı.

Uzun süren aramalar sonuç verdi. Ali İhsan Caboğlu Yılankaya mevkiinde bulundu.

http://u1312.hizliresim.com/1j/b/vcp24.jpg


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.