VEREMLE SAVAŞTA DÜZCE

VEREMLE SAVAŞTA DÜZCE

Verem Savaşı Eğitim ve Propaganda haftası dolayısıyla İl Halk Sağlığı ve Düzce Üniversitesi tarafından ?Veremle Savaşta Düzce? konulu panel düzenlendi.

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim dalı, Düzce İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi ve Düzce Verem Savaş Dispanseri birlikte ?Veremle Savaşta Düzce? konulu toplantı gerçekleştirdi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını Düzce İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Rıfat Poyraz yaptı. Poyraz, verem hastalığının tarih boyunca büyük salgınlara sebep olan hastalıkların başında geldiğini belirterek, günümüzde hastalığın önemini hala koruduğunu söyledi. Verem hastalığının yüzde 100 tedavisinin artık mümkün olduğunu söyleyen Poyraz, ?Hasta kişi tedavi edilmediği zaman 10, 15 kişiye bulaştırıyor. Tüberküloz yani verem, tedavisi çok uzun süren bir hastalıktır? ifadelerini kullandı.

Düzce olarak verem savaşta çok başarılı olduklarının altını çizen İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Rıfat Poyraz, Türkiye?de veremle mücadele eden en iyi ilk 6 kuruluş içerisinde olduklarını, bu mücadelede Düzce Üniversitesi Araştırma Ve Uygulama Hastanesi?nin yerinin çok büyük olduğunu ifade etti.

 Toplantıda konuşan Düzce Verem Savaş Dispanseri Hekimi ve İl Koordinatörü Dr. Ömür Albayrak ise dispanserde uygulanan tedavi yöntemlerinden bahsederek verem ile savaşta Türkiye ve Düzce?nin rakamsal verilerini paylaştı.

Toplantının son bölümünde Prof. Dr. Peri Arbak, Prof. Dr. Ali Nihat Annakkaya, Düzce İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Rıfat Poyraz ve Düzce Verem Savaş Dispanseri Hekimi ve İl Koordinatörü Dr. Ömür Albayrak katılımcıların sorularını yanıtladılar.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.