ARTIK ZORUNLU OLACAK

ARTIK ZORUNLU OLACAK

Son yıllarda Düzce?de meydana gelen trafik kazalarının baş aktörlerinden olan motosikletliler için yeni düzenleme geldi. Ölümlü kazaların önüne geçmek amacıyla elektrikli bisiklet ve motosiklet sürücülerine kask takma zorunluluğu getirildi.

Düzce?de, coğrafi yapının uygun olması nedeni ile motosiklet ve bisiklet kullanımında özellikle bahar ve yaz aylarında artış yaşanıyor. Bazı sürücülerin kurallara uymaması ve daha birçok etken motosiklet ve bisikletlerin karıştığı kazalara yol açıyor. Ölümlü kazaların yaşanmasının altında, motosiklet sürücülerinin özellikle şehir içinde aşırı hızla seyretmeleri ve kask kullanmamaları yatıyor. Düzce?de geçtiğimiz yıl kent merkezinde meydana gelen ölümlü beş trafik kazasının 4?ünde bisiklet ve motosiklet sürücüleri hayatını kaybetti.

 


EMNİYET KASK UYGULAMASI paylaşan: duzcetv

Trafik kurallarına uymalarında sıkıntı yaşanana motosiklet sürücüleri için artık sıkı denetim geliyor. Düzce Emniyet Müdürlüğü?nden verilen bilgiye göre, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Yönetmeliğinin Sürücülerin  ve Yolcuların

Koruyucu Tertibat Kullanma Mecburiyeti başlıklı 150. Maddesinde yapılan değişiklik ile, üç tekerlekli yük motosikletleri hariç, elektrikli bisiklet, motorlu bisiklet ve motosikletlerde sürücülerin koruma başlığı ve koruma gözlüğü, yolcuların ise koruma başlığı kullanmaları zorunlu hale getirildi.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte elektrikli bisiklet ve motosiklet  kullanımının artacağı göz önüne alındığında, olası ölümlü kazaların önüne geçmek için alınan bu kararla,  kask takmayanlara idari para cezası da uygulanacak.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.