ONLARA BAYRAM YOK?

ONLARA BAYRAM YOK?

Bu gün 23 Nisan.Çocuklara armağan edilen bu gün ülkenin dört bir yanında çeşitli etkinliklerle kutlanırken,maalesef bir kesim ne çocukluğunu ne de bayramı yaşayabiliyor.Onlar için bayram ne yazık ki ceplerine giren 3 kuruştan sonra başlıyor.

Bu gün Türkiye?yi diğer ülkelerden ayıran önemli bir tarih. Dünya çocuklarına armağan edilen ve ?bu gün sizin? denilerek çeşitli etkinliklerle çocukların yüzünün gülmesi sağlanan bir gün bu gün.

Bu gün 23 Nisan.Şiirlerde,resimlerde,kompozisyonlarda bugün hep gülen yüzlü çocuklar konu alıyor.Bugün düzenlenen etkinlikler,söylenen şarkılar,yazılan yazılar hep onlar için,çocuklar için yapılıyor.


ONLARA BAYRAM YOK paylaşan: duzcetv

 

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin teminatı çocuklara emanet edilen bugünü yurdumuzun büyük bir kısmındaki çocuklar bayram havasında geçirirken,bir kısmı 23 Nisan demeden hayat mücadelesi veriyor.Onlar için bayram,alın teriyle kazandıkları 3 kuruş ceplerine girdikten sonra başlıyor.

Bugün 23 Nisan nedeniyle resmi tatil.Çocuklar okul yerine,parkları bahçeleri dolduruyor,aileleriyle arkadaşlarıyla gönüllerince vakit geçiriyor.Ancak bazı çocuklar,resmi tatilde ekmek mücadelesi veriyor.

İşte o çocuklar için bu günün diğer günlerden bir farkı yok. Çünkü onlar eğlenmek yerine çalışıp evlerine ekmek götürmek zorundalar.

Haliyle bu günün onları Dünya çocuklarının ayıran bir gün olmasının da anlamı kalmıyor.Minicik elleriyle ayakkabı boyayan,mendil satan çocuklar belki de bugünü doyasıya kutlayamıyor ancak evlerine ekmek getirebilmenin hissini yaşamak onlar için tüm bayramlara bedel oluyor.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.