RAMAZAN AYININ HABERCİSİ

RAMAZAN AYININ HABERCİSİ

Recep ayının ilk perşembeyi cumaya bağlayan gecesi Regaib kandili olarak idrak ediliyor. Bu gecenin, Cenab-ı Hakk engin rahmetiyle tecelli edip sonsuz mağfiretiyle kullarına muamelede bulunması nedeni ile manevi bir değeri var.

Düzce İl Müftüsü Selami Emen, bu akşam idrak olan Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Üç ayların mübarek Ramazan ayının habercisi olduğunu belirten Emen mesajında şu ifadelere yer verdi:


BU GECE REGAİP KANDİLİ paylaşan: duzcetv

 

Büyük bir duygu seli ile ifa ettiğimiz Kutlu Doğum 'un ardından bereket mevsimi, hasat mevsimi olan üç aylara girmiş bulunuyoruz. 1 Mayısta idrak edeceğimiz Regaip Efendimiz (as)'ın; "Allahümme bariklena fi Recebe ve Şaban ve belliğna ramazan" / "Allah'ım bize Recep ve Şaban'ı mübarek kıl ve bizi Ramazana ulaştır" diyerek dua ettiği üç aylarla birlikte kutlu zaman dilimi Ramazan'ın da habercisidir.

Gelin bu mevsimi iyi değerlendirelim. İnsan olmanın acizliği ile yapılan yanlışlıklardan, günahlardan pişman olup bir daha dönmemeye karar verip, yaklaştığımız her bir karışa bir arşın yaklaşacağımızı bilerek yaradanımıza sığınalım. Bereket kapısı, rahmet ve merhamet kapısı sadece Mevlamızın kapısıdır O'nun kapısına yönelip  aşk ile yalvaran diller, ağlayan gözler asla boş dönmez. Zira biz o'na yürürsek o bize koşarak geleceğini haber vermektedir.

Rabbim üç ayların bereketi ire bereketlenmeyi ve on bir ayın sultanı Ramazana, bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi?ne ulaşmayı nasip etsin.

Regaip Kandili dolayısıyla  mesaj yayınlayan Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, CHP İl Başkanı Müjgan Çakman, MÜSİAD Başkanı İsmail Çakmak, bu gecenin feyiz ve nimetlerinden tüm insanlığın faydalanmasını; bu gecenin tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini; birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını temenni ettiler.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.