HANGİ OKUL HANGİ OKULLA BİRLEŞECEK?

HANGİ OKUL HANGİ OKULLA BİRLEŞECEK?

Milli Eğitim Bakanlığının 4+4+4 yeni eğitim sistemi çerçevesinde kurguladığı okul dönüşüm projesi önümüzdeki yıldan itibaren uygulanacak. Düzce?de de bazı okullar bu uygulama çerçevesinde dönüşüme uğrayacak.

 

Okullarda dönüşüm trafiği. Bakanlığın isteği doğrultusunda mümkün olan okullar dönüşüme tabi tutulacak. İlk ve ortaokullar birbirinden ayrılacak. 4+4+4 eğitim sistemi kapsamında büyük bir değişikliğe gidilecek. Alt yapısı tamamlanan uygulama önümüzdeki eğitim öğretim döneminde hayata geçirilecek.


OKULLAR BİRLEŞİYOR paylaşan: duzcetv

 

1997 yılında uygulamaya geçirilerek 8 yıllık kesintisiz eğitimle birleştirilen ilkokul ve ortaokullar yeniden ayrılacak.Yeni eğitim sistemine göre gelecek yıldan itibaren ilk ve orta okullar birleştirilerek aynı binalarda eğitim görecek.İl Milli eğitim müdürlüğünde oluşturulan komisyon hangi okulların dönüşüme uğrayacağı konusunda çalışmalarını tamamladı.

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, önümüzdeki yıl uygulanacak olan okul dönüşümleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.Yurtman, 4+4+4 eğitim sistemi ile Düzce?de değişimi planlanan okullarla ilgili bilgi verdi.

26 OKUL DÖNÜŞECEK

Yurtman, ?2012 - 2013 eğitim öğretim yılında Bakanlığımız tarafından 4+4+4 sistemiyle ilk, ortaokul ve lise ayrımı yapılmıştır. İlimizde bununla ilgili çalışmalar gerçekleştirilmiş, 2 yıl içerisinde 9 okulun dönüşümü yapılmıştır. Oysa 3 yıl içerisinde ya tamamen ya da kademeli olarak bütün okulların dönüşümünün yapılması gerekiyordu. Geçmişte bununla ilgili bazı çalışmalar olmuş. Ancak zamanı olduğu düşüncesiyle ertelenmiş. Biz bununla ilgili güzel bir çalışma yaparak okulların önemli bir kısmının yer ve sayılarını belirlemiş olduk. Düzce?de 57 okulda 26 bin 789 öğrenci var. 2 yıl içerisinde 9 okulda dönüşüm yapılmış ve 3 bin 428 öğrenci dönüşüme tabi tutulmuştur. 2014 - 2015 eğitim öğretim yılında 26 okulda 15 bin 926 öğrenci dönüşüme tabi tutulacaktır. Bu işlem Bakanlığımızın ve kanunların emrettiği şekilde yapılacaktır. Dönüşümü yapılmayan 22 okul ve dönüşüme tabi tutulmayan 7bin 435 öğrenci kalacak. BU okulların mesafeleri maalesef çok uzak. Eşleşmeleri şuanda mümkün değil. Ancak önümüzdeki yıl bu okullarda da gerekli çalışma yapılacak.?dedi.

TÜM KESİMLERİN GÖRÜŞLERİ ALINDI

Dönüşüm sürecinin başlatmak için bir komisyon kurularak geniş çaplı bir çalışma yapıldığını söyleyen Yurtman, ?Öğretmenlerin, sendikaların, velilerin ve müdürlerin görüşleri alındı. Velilerden isteğimiz bize güvensinler. Sonucun çocukları için hayırlı olacağını bilsinler. Gelecekte bu çalışmanın farkını göreceğiz.? Şeklinde konuştu.

Yurtman, Bize ?Neden yeni okullar yapılmadan bu dönüşüm yapıyorsunuz? dendi.  İlk ve ortaokullar bir arada olursa, liselerden sonra orta okullarda da uygulanacak fatih projesinden faydalanamayız. Eğer dönüşüm sağlanamazsa proje Düzce?de uygulanamayacak. Öğrencilerimiz bu teknoloji ve bilgi birikiminden istifade edemeyecek. Daha öncede dışarıdan yapılan müdahaleler sonrası eğitim seviyemiz geride kalmış. Bizim öğrencilerimizde en az diğer illerdeki öğrenciler kadar zeki ve başarılı. Benim öğretmenlimde en az diğer illerdeki öğretmenler kadar donanımlı.  Devletin koyduğu kuralları uygulamayı ertelersek bundan olumsuz olarak etkilenen biz oluruz.? Dedi. 

BAŞARI ARTACAK

Milli Eğitim Müdürü Yurtman, bu teknoloji ile başarının artacağını belirtti.

Yurtman, "Herkes sadece kendi çocuğunu düşünmüş olabilir. Ama ben Milli Eğitim Müdürü olarak tüm çocuklarımızı düşünmek durumundayım. Çocuklarımızın yarına en iyi şekilde hazırlanmaları bizim sorumluluğumuzdadır. Velilerimizin, öğretmenlerimizin hepsinin nitelikli olduğunu bilmelerini istiyoruz. Bu teknolojiyi getirdiğimizde başarının arttığını göreceğiz." dedi.

NAMIKKEMAL, İSMETPAŞA ORTAOKUL,UZUNMUSTAFA BİRLEŞİYOR

Dönüşüme uğrayacak bazı okullar ise şöyle:

Namıkkemal : ilkokul

İsmetpaşa :ortaokul

Hürriyet :ortaokul

Azmimilli:ilkokul  

Azmimilli:ortaokul

Cumhuriyet:ilkokul

Uzunmustafa:ilkokul

Konuralp:ilkokul


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.