KAŞIKOĞLU YOL HARİTASINI AÇIKLADI

KAŞIKOĞLU YOL HARİTASINI AÇIKLADI

AK Pari İl Başkanı Kaşıkoğlu, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde izleyecekleri yol haritalarını açıkladı. Kaşıkoğlu, İL Genel Meclisinin basına uyguladığı sansürü ve Milletvekili Çakır ile Memur Sen arasındaki gerginliği de yorumladı.

10 Ağustosta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, seçim çalışmalarına başlayacaklarını ve bu süreçte izleyecekleri yolu anlattı. Kaşıkoğlu , seçimlerin bayram havasında geçeceğini belirtti.

TÜRKİYE?Yİ AYDINLIK YARINLARA TAŞIYACAK BİR SİSTEM

Kaşıkoğlu,? Türkiyenin değişim ve gelişim açısından ilk kez 2007 yılında yapılan anayasa değişikliği ile halk tarafından seçimi gerçekleştirilecek olan bir cumhurbaşkanlığı seçimi ile karşı karşıyayız. Tabi ilk kez karşılaştığımız bir seçim olduğu için ne ile karşılaşacağız. Nasıl bir kampanya yürütülebilir. YSK?nında belirlediği takvimle aslında karma bir seçim çalışmasına döndü. Milli iradenin konuşacağı bir seçim olması ve güçlü bir başkanlıkla el ele vererek  türkiyeyi aydınlık yarınlara taşıyacak bir sistem? dedi.

HANİ HALK KENDİ CUMHURBAŞKANINI SEÇEMEZDİ

Kaşıkoğlu, 2007 yılında Cumhurbaşkanını halkın seçecek olmasına karşı çıkanları unutmadıklarını belirterek, ? halkın adeta göbeğini kaşıyan adam diye nitelendirdiği halkın cumhurbaşkanını seçecek statüde olmadığını iddia ettikleri günleri de unutmadık? dedi.

Kaşıkoğlu,? muhalefet partilerin 2007 yılında halkın cumhurbaşkanını seçme kararını nasıl engellemeye çalıştığını unutmadık. cumhurbaşkanını seçecek statüde olmadığını iddia etikleri günleri de unutmadık. Biz o günleri unutmayacağız unutturmayacağız. Ne oldu ne değişti ? dün halka güvenmeyen bu insanlar bugün cumhurbaşkanı adayları için halktan destek istediler. Hani halk kendi cumhurbaşkanını seçecek ehliyet ve liyakate sahip değildi.hani milletimiz bidon kafalıydı. Dün beğenmediğiniz toplum acaba bugün oy istediğiniz için mi dün söylediğiniz eksiklikler giderildi. Bugün oy isteyeceğiniz kitle haline geldi. Artık tarihimizde millet hür ve öz gür iradesiyle Cumhurbaşkanını seçebilecek. Biz bu seçim dönemini yaptığımız çalışmalar ile bayram havasında geçireceğiz ? dedi.,

DOĞRU CÜMLELER SEÇİLMEDİ?

İl Genel Meclisinin basına uyguladığı sansürü doğru bulmadığını belirten Metin Kaşıkoğlu,? ortada iletişim kopukluğu yüzünden yaşanan yanlış anlaşılma var? dedi.

Kaşıkoğlu,? benim şahsi görüşüm orta da iletişim kopukluğundan kaynaklanan bir yanlış anlaşılma var. biz her zaman basın özgürlüğünden yanayız. Eminiz ki diğer partiler de bu doğrultuda hareket ediyor. İl Genel Meclis toplantısında basına uygulanan sansürde üslup seçiminde yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Basın mensupları gelir istedikleri açıdan görüntülerini alırlar. Eğer programın geri kalanı basına kapalı devam edecekse bu da uygun bir dille söylenir. İGM?de yaşanan olay tamamen iletişim kopukluğundan kaynaklanıyor.? Dedi.

Kaşıkoğlu, Milletvekili Osman Çakır ile Memur Sen il Temsilcisi Orhan Kılıç arasında geçen sözlü tartışmalar için ise ,? Bir milletvekiline yakışmayan davranışlar. Basın aracılığı ile milletvekilinin bu tarz açıklamalar yapması Düzce için üzücü bir olay? dedi.

 

Kaşıkoğlu, kendisine yöneltilen Sosyal Bilimler Lisesinin durumu hakkında ne düşünüyorsunuz sorusuna, ?bunu yanıtlamam doğru olmaz. Taraf tutuyormuş izlenimi verilir. Ayrıca Milletvekilleri arasında bir ayrım olduğu konusu da gerçeklik kazanmış değil. iki milletvekilleri bir yere diğer milletvekili bir yere böyle bir şey söz konusu dahi olamaz? dedi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.