MERTOL:ÖNÜMÜZE ENGEL KONULDU

MERTOL:ÖNÜMÜZE ENGEL KONULDU

Sadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol, 10 ağustosta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sadet Partisi olarak oy kullanmayacaklarını belirtti.

10 Ağustosta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kaldı. AK parti ve CHP seçim çalışmalarına başladı. Sadet Partisi İl Başkanı ise bugün yaptığı açıklamada genel merkez tarafından cumhurbaşkanlığı seçimlerini desteklemediklerini ve seçim günü boş oy kullanacaklarını ifade etti.

Sadet Partisi İl  Başkanı Birkan Mertol, Türkiye?de ilk kez Cumhurbaşkanını halkın seçmesi teklifini sunan partinin Sadet Partisi olduğunu belirterek, ? bu fikri ortaya ilk kez milli görüş attı. Fakat gelinen noktada görüyoruz ki cumhurbaşkanını halka zorla seçtiriyorlar? dedi.

Mertol,? ülkemiz önemli bir seçim arifesinin içinde.  Sadet partisi olarak seçim öncesinde çok titiz bir çalışma yürüttük. Türkiye?de halkın cumhurbaşkanını seçme fikrini ortaya ilk kez milli görüş attı. Bilindiği gibi bir kimsenin cumhurbaşkanlığına aday olabilmesi için en az 20 milletvekilinin imzasına ihtiyaç vardır. Bu durum da halk seçilmiş insanları seçmek durumunda. Bu durum demokrasiye aykırı bir durum. Sadet Partisi olarak birinci turda kendi adayımızı göstermek isterdik. Önümüze konulan engel ve sınırlamalar yüzünden bunu gerçekleştiremedik. Biz isimlerin üstünde durulmasını değil ilkelerin üzerinde durulmasından yanayız.  Burada isim değil zihniyet değişmeli. Biz bu doğrultuda seçim zamanı sandıklara gittiğimizde hiçbir adaya oy vermeyeceğiz? dedi. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.