FINDIKÇILARA ÖNEMLİ UYARI!

FINDIKÇILARA ÖNEMLİ UYARI!

Uzmanlar emanete fındık verilmemesi ve ihtiyaç haline göre satılması durumunda, yeni yılın ilk yarısına doğru kilosunun 15 lira olabileceği öngörüsünde bulunuyorlar.

30 Mart?ta soğuk havanın etkisi ile rekolte düşüklüğü yaşanan fındık, tarihinde en yüksek fiyata ulaştı.Fındık rekoltesinin beklenenden az olduğu belirtilirken, fiyatlarının yeni sezonda 15 liradan yukarı çıkacağı sinyalleri verildi. Fındık rekoltesinin beklenenden az olduğu belirtilirken, fiyatlarının yeni sezonda 15 liradan yukarı çıkacağı sinyalleri verildi. 30 Marttan sonra 10 liraya kadar yükselen 2013 yılı mahsulü fındık fiyatı, 2014 yılı mahsulünde 15 liranın üzerine çıkması bekleniyor.


FINDIK ON BEŞ LİRA paylaşan: duzcetv

 

Hiçbir kurum yâda kuruluş tarafından fındıkta fiyatın belirlenmediği bildirilirken, Fındık fiyatını arz talep dengesinin belirleyeceği, fındığın pazara indiği kaydedildi. Önümüzdeki günlerde arz talep dengesiyle fiyatların makul seviyeye ulaşacağı belirtilirken,  üreticilerin emanete fındık vermemeleri konusunda da uyarıda bulunmaya devam edildi.

Üreticilerin fındığı pazara çok getirmeleri halinde fiyatların düşeceğini hatırlatan ilgililer, 10 liradan açılan fındık piyasasının 11 lira 200 kuruşa kadar yükseldiğini,  üreticinin fındığını pazara çok getirmesi halinde fiyatlarda yükselme gerçekleşmeyeceğini belirtirken,  Fındığın birkaç ay içinde 13 lira olacağının tahmin edildiğini, Aralık ayından sonra ise 15 liraya kadar yükselmesinin beklendiğini ifade ettiler.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.