2?DEN FAZLA KULLANAMIYORLAR

2?DEN FAZLA KULLANAMIYORLAR

Düzce?de serbest kart uygulamasının önüne geçilemeyince yeni bir sistem getirildi.Önüne gelenin aldığı Serbest kartlara sınırlama getirildi ancak bu sınırlama en çok 65 yaş üstü vatandaşları etkiledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan Ücretsiz Veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliğine göre 65 yaş üstü vatandaşlar ücretsiz olarak toplu taşıma ücretlerinden yararlanabiliyorlar.

Engelli ve yaşlı vatandaşlara ücretsiz seyahat hakkı tanıyan düzenlemenin usul ve esaslarını belirlemek üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan Ücretsiz Veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği,  04/03/2014 tarih ve 28931 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

 

Bu çerçevede, 65 yaşın üstündeki vatandaşlar da demiryolları ve denizyollarının şehir içi hatlarından belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabiliyorlardı.

 

Ancak, Yaklaşık 10 bin serbest kart sabinin olduğu Düzce?de Serbest kartların önüne geçilemeyince en çok yaşlıları etkileyen sınırlama getirildi Düzce Belediyesi?nin uygulamaya soktuğu sistem ile serbest kart sahipleri günde en fazla iki kez indi-bindi yapabilecek.

Bu sınırlama en çok yaşlılar mağdur olurken, televizyonumuzu arayan 65 yaş üstü vatandaşlar, hak etmeyenlerin serbest kart suistimali yüzünden mağdur olduklarını söyleyerek, bu sınırlamadan yaşlıların çıkarılmasını istediler.

Belediyenin aldığı karar göre, şehit dul ve yetimleri hariç, Düzce Belediyesi personelleri dahil olmak üzere serbest kartı olanlar günde iki biniş hakkına sahip olacaklar. Günde iki biniş hakkının dışında otobüsleri kullanan serbest kart sahipleri, diğer vatandaşlar gibi ücretli bilet alacaklar.

65 yaş üstü olup da serbest kartı bulunan vatandaşlar ise yeni uygulamadan pek memnun değil.

Vatandaşı biri, ?O zaman vermesinler serbest kart.Normal kartla da 2 sefer gider gelir insanlar.? Derken, başka vatandaşlar ise, ?Bu iyi bir yöntem değil.Belki işim olacak ne yapacağım. İki kere gittim geldim. Ya hastam var ne olacak.? Diyerek tepki gösterdiler.

Yeni uygulamayı iyi bulanlar da var, serbest kart kullanan vatandaşın biri, ? O zaman paralı binerim milletin hakkı yenmesin? diyerek yeni uygulamadan memnun olduğunu belirtti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.