1 ARALIĞA KADAR BAŞVURULACAK

1 ARALIĞA KADAR BAŞVURULACAK

Borçlarını yapılandırmak isteyenlerin merakla beklediği yönetmelik resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. SGK İl Müdürü Erkin Avcı, ?borcu olan vatandaşların 1 Aralık 2014 mesai bitimine kadar borçlu bulundukları idareye başvurmaları gerekiyor? dedi.

Sosyal Güvenlik Bakanlığının prim borçlarının yapılandırılması halinde ödenecek tutarların görüntülenmesi ile ilgili yaptığı açıklamasının ardından Düzce Sosyal Güvenlik İl Müdür Erkin Avcı basın toplantısı düzenledi.


SGK paylaşan: duzcetv

 

Avcı, Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı kanuna istinaden SGK alacaklarının yeniden yapılandırıldığını hatırlattı.

SGK prim borçlarının yeniden yapılandırılacak olması ile ilgili tebliğ hakkında bilgiler veren SGK İl Müdürü Erkin Avcı, slayt sunumu eşliğinde konu hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulundu.

Avcı, ?yapılandırma kapsamına giren borçlara baktığımızda eskiden bildiğimiz SSK, Bağkur, emekli Sandığı kapsamında çalışanlarının tamamının Sigorta borçları, işsizlik Sigortası prim borçları olanlar bu yapılandırma kapsamına girmiş oluyor. İsteğe bağlı sigorta primi olanlarda yine yapılandırma kapsamına girdiler. Bunun yanı sıra emeklilik ve yaşlılık aylığı almaktayken komu kurum ve kuruluşlarda istihdam edenlerin yersiz almış oldukları aylıkları da yapılandırma kapsamına alındı? dedi.

Avcı, yapılandırmadan yararlanmak isteyen vatandaşların 1 Aralık  2014 mesai bitimine kadar borçlu bulundukları idareye başvurmaları gerekiyor diyerek vatandaşların başvuru tarihlerinin kaçırmamaları gerektiğinin vurguladı. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.