VATANDAŞIN BİLİNÇLENMESİ ŞART

VATANDAŞIN BİLİNÇLENMESİ ŞART

Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Caner Polat, itfaiye araçlarının olaylara zamanında yetişmesi için vatandaşın bilinçlenmesi gerektiğini söyleyerek, ?o anda itfaiyeye yardımcı olmayan sürücülerin evi yanıyor olabilir? dedi.

İtfaiye teşkilatı 300.kuruluş yıldönümünü kutlarken, Düzce İtfaiye Müdürü Mehmet Caner Polat dün akşam Düzce Tv Ana haber Bültenine konuk oldu. Polat, öncelikle itfaiyenin olaylara zamanında müdahale edebilmesi için vatandaşın bilinçlenmesi gerektiğini vurguladı.

Polat, ?Vatandaşın bilincini arttırmakla ancak bunun önüne geçebiliriz. Onun haricinde, hani insanların arabalarını kenara itebilecek veya parktan kaldırabilecek itfaiyenin elinde bir sistem olma şansı yok. Vatandaşın şunu bilmesi lazım. Olay yerine ulaşmamız için önce bizim yol bulmamız lazım. Gidemediğimizde belki de kendi iş yeri, kendi aracı, kendi evi yanıyor olabilir veya kendi ailesi zarar görebilecek olabilir. Birkaç sefer yaşadık biz bunu. İşte bize yol vermeyen araç sahiplerinin birebir olay yerlerinde kendini yerden yere atarken. Neden kendinizi bu kadar parçalıyorsunuz bu sonuçta bir maldır, cana bir şey gelmesin bu kadar kendinizi üzmeyin diye kendisini teselli etmeye çalışınca kusura bakmayın size yol vermeyen yoldaki önünüzden çekilmeyen araç bendim dediğini de hatırlıyorum. Birkaç sefer yaşadım. Herkesin başına gelebilir.?dedi.

Polat, ellerinden geldiğince mesai saatlerimizin dışında bile insanlara yetişmeye, koşmaya, bilinçlendirmeye çalıştıklarını söylerken, ?İtfaiyeci insanların zannettiği gibi aslında geç kalmıyor. Biz gerçekten kendi evimiz yanıyormuşçasına, kendi canımız yanıyormuşçasına görev yapıyoruz. Bu anlamda vatandaşlarımız itfaiye işlerini yapmıyor veya işte gerekli hassasiyeti göstermiyor gibi düşünmesin. Ciddi anlamda biz büyük bir özveri ile çalışıyoruz. Bunu bilsinler.?şeklinde konuştu.

İtfaiyenin gece-gündüz, yaz-kış çıkış süresinin 30 saniyeyi geçmediğini belirten Polat, yeni uygulamalardan söz etti.

Polat, ?Her türlü denemeye hazırım. 30 saniyeyi hiç geçmemiştir. 30 saniye içerisinde itfaiye araçları haberi aldıktan sonra itfaiyeden çıkış yapar. Tabi yolda yaşadıkları çok önemli. Ama şöyle bir şey var. İtfaiyenin en uzak mesafesi düşündüğünüz yer kalıcı konutlar ise 4 buçuk dakikada kalıcı konutlar girişine gidiyoruz. Konuralp?te şuan 24 saat çalışan bir ekibimiz var. Şimdi kalıcı konutlarda da başlatacağız en kısa zamanda. 112 çağrı merkezi var kalıcı konutlar girişinde bildiğiniz gibi onunla birlikte bir AFAD binası yapılıyor. Onunla birlikte bizimde 365 gün 24 saat görev yapacak bir ekibimiz olacak. Bunun çalışmasını da inşallah başlatacağız.? İfadelerini kullandı.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.