TÜKETİMİN ARTTIĞI DÖNEM DE ZAM ŞOKU?

TÜKETİMİN ARTTIĞI DÖNEM DE ZAM ŞOKU?

Tüketimin arttığı dönemde Doğalgazla elektriğe %9 oranında zam geldi. Bugünden itibaren  geçerli olan zamma ise vatandaş tepkili.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından  doğalgaza ve elektriğe %9 oranında zam yapıldı bu zam,4 kişilik ailelerin tahmini kullanımında elektrik faturasına ayda 7 TL, doğalgaz faturasına ise 15 TL yansıyacak. Tüketimin en çok arttığı mevsim olan kış mevsiminde böyle bir zammın yapılması ise vatandaşları tedirgin etti.

Düzce TV haber ekibinin mikrofon uzattığı vatandaşlar, elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yapılan%9 oranındaki zammı asgari ücretle geçinen bir ülke de doğru olmadığını belirttiler.


 


TÜKETİCİYE ELEKTRİK VE DOĞALGAZ ZAMMI ŞOKU paylaşan: duzcetv

 

Vatandaşlara, %9 oranındaki zammı nasıl bulduklarını ceplerine nasıl yansıyacağını sorduk, cevap vermeden önce çoğu vatandaş kara kara düşünürken bazıları ise zammın az olduğunu iddia etti.

Sokak röportajımız sırasında CHP eski İl Başkanı Basri Karslıoğlu?na da rastladık. Karslıoğlu, vatandaşın maaşına da aynı oranda zam yapılırsa etkilemeyeceğini söylerken,  vatandaşın büyük kısmının gelirinin ise belli olduğunu belirtti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.