KONGRE SÜRECİNE GİRİLDİ

KONGRE SÜRECİNE GİRİLDİ

AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı İbrahim Bilgin, ilçe kongrelerinin kasım ayı itibariyle başlayacağını bildirirken, kendisinin yeniden aday olmayacağını, aday adayları içinde genel merkezin seçeceği bir isim ile kongreye gidileceğini söyledi.

Ak Parti Genel merkezinin kongre sürecini açıklamasının ardından ilk etapta yapılacak ilçe kongreleri için de hareketlilik başladı.Akçakoca Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Bilgin, kongre süreci ile ilgili olarak mikrofonlarımıza özel açıklamalarda bulundu.


İBRAHİM BİLGİN paylaşan: duzcetv

 

BAŞARILI 2 SEÇİM GEÇİRDİK

Bilgin, öncelikle delege seçimlerinin yapılacağını söylerken, kendisinin yeniden aday olmaması konusunda ise, ?Bu bir bayrak yarışıdır? dedi.

Bilgin, ?5. Olağan kongre sürecimiz genel merkezimiz tarafından başlatıldı. Delege sayımızı beyan ettik.Delege listemiz bugünlerde askılara çıkacak.Muhtemelen 25 Ekim gibi delege seçimlerimizi yapacağız.Delege seçimlerimizi köy ve mahallelerde yaptıktan sonra kasım ayı içerisinde de ilçe kongrelerini yapacağız.İlçe kongresi döneminde Akçakoca?da ben aday olmayacağım.Bu bir bayrak yarışı.Biz bu bayrağı devir aldık.Seçimlere girdik.Yerel seçimleri kazandık,Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de oldukça başarılı bir sonuç aldık.Başarılı bir dönem geçirdiğimizi düşünüyorum teşkilat olarak.Bu süreçten sonra yapılacak kongre ile bu başarıyı taçlandıracağız.Bizden sonra bayrağı alacak arkadaşa devir edeceğiz.?şeklinde konuştu.

YANDAŞLIĞA YER YOK

Delege seçiminde akraba ve yandaş ayrımı yapılmayacağını vurgulayan Bilgin, genel merkezin tavsiyesi doğrultusunda geçmiş dönem partililere de fırsat verileceğini belirtti.

Bilgin, ?Ak Parti 12 yıldır iktidar.Dolayısıyla artık kurumsallaştı.Kesinlikle delege seçimlerimizde göreceksiniz bunu, partiye sahip çıkmış,parti için koşturmuş kişilerin delege olmasını sağlayacağız.Asla arkadaş,akraba,yandaş mantığı ile delege seçimi yapmayacağız. Daha önceki kongrelerde bir çok yöntem denedik. Bu yöntemlerin tecrübeleri ışığında,genel merkezimizin bize tavsiye ettiği, partiye emeği geçmiş herkesin gönlünün alınması, yer verilmesi.Yüzce 40?ı bugünkü üyelerden,yüzde 50?si geçmişte görev yapmış kişilerden oluşsun denildi.Genel merkezimizin tavsiyesidir biz de bu tavsiyeye uyacağız.?dedi.

GENEL MERKEZİN UYGUN GÖRDÜĞÜ ADAY

Kasım ayında yapılması planlanan kongrede çıkacak aday adayları arasından genel merkezin belirlediği isim ile tek liste halinde kongreye gidileceğini ifade eden Bilgin, listenin genel merkezin kriterlerine uygun olacağını söyledi.

Bilgin, ?2 aylık bir süreç var. Aday olmak istediğini söyleyen arkadaşlarımız var.Adaylar çıkabilir.Teklif götürülecek arkadaşlar da çıkabilir.Aday belirleme usulü genel merkezimiz tarafından takdir görüyor.Biz tek listeyle kongreye gitmek istiyoruz. Genel merkezimizin tavsiyesi de böyle. Genel merkezimizin Aday adayları içinden uygun gördüğü kişi etrafında bir liste hazırlayacağız.Bu liste genel merkezimizin kriterlerine uygun olacak.? İfadelerini kullandı.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.