GEÇEN YILA ORANLA AZALDI

GEÇEN YILA ORANLA AZALDI

Düzce Jandarma İl Komutanlığı orman magandalarının ensesinde.Jandarma bölgesinde yapılan denetimler sayesinde çevreyi kirleten ve orman kanuna muhalefet suçu işleyenlerde geçen yıla oranla azalma oldu.

Düzce çevre köylerinde özellikle ormanlık alanlarda yaşanan çevre katliamlarını sık sık gündeme getiriyoruz. Bazı duyarsız vatandaşların ormanlık hatta mesire alanlarını çöp yeri olarak kullanmasının önüne geçilemiyor.Bugüne kadar bir çok kez gündeme gelmesine rağmen kurumların etkisiz olması ve caydırıcı cezaların verilmemesi nedeniyle, çevre katliamlarının sonu gelmiyor.

Özellikle ormanlık alanlarda yaşanan çevre katliamlarında atılan çöpler tahrip edilen ormanlar insanların içini acıtıyor. Çöp adına her türlü maddenin bulunduğu bu alanlar insan sağlığını da tehdit ediyor.

İşte bu konuda üzerine düşeni yapan kurumlardan biri olan İl Jandarma Komutanlığı, yaptığı denetimlerle ormanla zarar veren ve çevreyi kirletenlere göz açtırmıyor. Bu yıl yapılan denetimlerde ortaya çıkan verilere göre geçen yıla göre işlenen suçlarda azalma olduğu görülüyor.


GEÇEN YILA ORANLA AZALDI paylaşan: duzcetv

 

İl Jandarma Komutanlığının 3013 yılında yaptığı denetimlerde orman kanununa muhalefette 13 olay, çevre kirliliğinde 1 olay, kasten çevreyi kirletmede 9 olay,taksirle orman yangınına sebebiyet vermede 1 olaya müdahale edilirken, 2014 yılında ise, kasten çevre kirletmede 2 olay, orman kanuna muhalefette 5 olay, taksirle orman yangınına sebebiyet vermede 3 olaya müdahale edildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.