HÜKÜMET ELİNİ EĞİTİMİN ÜZERİNDEN ÇEKMELİ

HÜKÜMET ELİNİ EĞİTİMİN ÜZERİNDEN ÇEKMELİ

AK Parti Milletvekili İbrahim Korkmaz, Endüstri Meslek Lisesi Mezunları?nın 8. buluşmasında yaptığı konuşmasında meslek liselerinin siyasi bir suikasta uğradıklarını belirterek, devletin elini eğitimin üzerinden çekmesi gerektiğini vurguladı.

 

Eğitimde yaşanan son gelişmeler her alanda yankı yapmaya devam ederken eğitim camiasını karıştıran okul idarecilerin değerlendirmeye tutularak görevden alınması tepkilere neden olmuştu. Eğitim üzerine yapılan açıklamalar ve eylemler her ne kadar eğitim sistemine zarar verse de buna bir dur diyen çıkmadı.

 

Düzce Endüstri lisesi mezunları Derneğinin 8. buluşmasında konuşma yapan AK Parti Milletvekili İbrahim Korkmaz, eğitimde yaşanan son durumları değerlendirerek devletin bir an öne eğitimden elini çekmesi gerektiğini vurguladı.

 


DEVLET ELİNİ EĞİTİMİN ÜZERİNDEN ÇEKSİN paylaşan: duzcetv

 

İbrahim Korkmaz,? hepimiz biliyoruz Türkiye?nin ticari açığı çok büyük. Bu açığı kapatmadığımız sürece kimse kusura bakmasın sürdürülebilir ekonomiye sahip olmayız. Kalkınmak için üretmek zorundasınız üretmek içinde meslek liselerine ihtiyaç var. Bu okullar maalesef türkiyede siyasi bir suikasta maruz kaldı. Tabiri caizse kim vurduya gitti.faili bellide burada konuşmak istemiyorum. Sırf imam hatip liselilerin önüne kesme davası için Türkiye?de mesleki eğitimi katlettiler. İmam hatip liselerinin önünü kesmeye çalışırken meslek liselerinin de önü kesildi. Halkı arasında buralara zengin çocukları gitmez buralarda fakir ailelerin çocukları okur gibi bir algı oluşturduk. Devletin eğitimden elini çekmesi gerekir. Bana ne Düzce Endüstri melek lisesi okuluna atanan müdürden banane.bu beni neden ilgilendiriyor. Ben burada eğer hükümetsem sade ve sadece kontrol ederim.  Bu okulların kontrolü devlet tarafından yapılmalı eğitime siyaset karıştırılmamalı. Bu okullara kimler müdür olarak atanacak nereden atanacak Ankara?da bu tarz şeyler konuşulmamalı bunlar yanlış şeyler. Devlet sadece vergisini alacak okullara öğrencilere gerek yardımı yapacak gerisine karışmayacak.? Dedi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.