DÜZCE?NİN GÖRÜNÜMÜ DEĞİŞECEK

DÜZCE?NİN GÖRÜNÜMÜ DEĞİŞECEK

Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bakan, yeni sanayi sitesinin son durumu hakkında bilgiler verdi. Bakan,kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilen eski sanayi sitesinde çalışmanı bir an önce başlaması gerektiğini savundu.

Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bakan, mikrofonlarımıza özel açıklamalarda bulundu. Bakan, yeni sanayi sitesinin son durumu, ara eleman ihtiyacında yaşadıkları sıkıntıyı anlattı.

Mehmet Bakan, yeni sanayi sitesinde 300 iş yerinin faaliyet gösterdiğin belirterek, parasını ödeyen esnaflarımıza tapularını veriyoruz. Şuanda 300 iş yerimiz faaliyet göstermekte. Tabi bunların bir kısmı kiracı? dedi.


BAKAN AHKAM KESMEYE KİMSENİN HAKKI YOK paylaşan: duzcetv

 

Bakan,? Küçük Sanayi sitesi üzerine düşen bütün görevleri yerine getirmiş Devletten aldığı krediyi zamanında ödemeye de başlamıştır.  Bunlarda genel kurulda aldığımız kararlarla taksitle, peşin, kredi kartına taksitle, çekle ödeme yapılabiliyor. Paralarını ödeyenlere iş yerlerinin tapuları veriliyor. Tabi burası site yönetimi burada herkesin tapuları verildikten sonra yeni bir kurul oluşturulacak. Şuanda 300 iş yeri faaliyette, tabi bunların bir kısmı kiracı. Belediye başkanımız Mehmet Keleş?le görüşmelerimiz devam ediyor. Küçük sanayi sitesinin kuruluşunun üzerinden çok zaman geçti. Tabi sanayici adetleri de çoğaldı. Arz talep meselesi bunlar. Her geçen gün esnafımızın da talepleri ve istekleri artıyor. Kooperatif olarak bilim sanayi bakanlığında bir numarayız. Düzce sanayi sitesi her ne kadar üyelerinmiş gibi gözüküyor olsa da aslında Düzcelinindir. Burada en az 5-6 bin istihdam var.?dedi. 

Eski sanayide kentsel dönüşümün bir an önce başlaması gerektiğini vurgulayan Bakan, ?Eski sanayi diye adlandırdığımız yer şuanda kentsel dönüşüm alanı içine alınmıştır. Bu kentsel dönüşüm alanının bir an önce hayata geçmesi hem Düzce?nin güzel bir görünüme kavuşmasını sağlayacak hem de küçük sanayi sitesi diye adlandırdığımız yerde güzel bir göç yapılmış olacak? şeklinde konuştu.

Bakan, ara elamana çok ihtiyaçlarının olduğunu fakat ara eleman yetiştiren okullarda yeteri kadar eğitim verilmediği ve sürekli teknolojinin gelişmesine bağlı güncel kalamadıklarını belirterek, gelişen teknolojiyle bir çok mesleğin ortadan katlığını vurguladı.

Mehmet Bakan,? ara elamana çok ihtiyacımız var. Çıkar yetiştirme okulları ve meslek liseleri var fakat bunlar yeterli gelmiyor. 4 yıl meslek lisesinde eğitim gördükten sonra bunun üzerine bir de iki yıllık meslek yüksek okulunu bitiriyorlar fakat gelen elemanlar yeterli bilgiye sahip olmuyor. Her geçen gün teknoloji artıyor. Bizde sürekli kendimizi değişen ve gelişen teknoloji bizde sürekli kendimizi geliştiriyoruz. Bahsettiğimiz yeni sanayi sitesinde daha sağlıklı çalışma ortamı bizi bekliyor. Zaten teknoloji geliştikçe de bazı meslekler bitme aşamasına geliyor. Küçük sanayi sitesi üzerinde boş konuşulacak alan değil. Çok fazlada ahkam kesilmemeli? dedi.

Bakan, küçük sanayi sitesinde yapılan her şeyde sözleşmeye bağlı kaldıkları belirterek. Tüzük gereğince iş yerlerini kiraya veremediklerini fakat istihdamı arttırmak adına bakanlıkla farklı proje çalışmalarının olduğu belirtti.

Mehmet Bakan,? küçük sanayi sitesi için yeni bir kanunumuz var. Yapacağımız şeylerde sözleşmelere uymamız gerekir. Tüzük gereğince biz oradaki iş yerlerini zaten kiraya veremeyiz.  Biz istihdam olsun diye sanayi alanı içinde farklı projeler üretiyoruz. Bu konuda bakanlıkla da birlikte çalışıyoruz? dedi. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.