FİYATI GİTTİKÇE ARTIYOR

FİYATI GİTTİKÇE ARTIYOR

Bu yıl fındık üreticilerinin yüzü fındık fiyatlarıyla güldürüyor. Toptan fındık fiyatları 2013 yılında 6.50 liradan satılırken bu yıl yüzde 130 artışla 15 liraya kadar yükselerek rekor kırdı.

 

Bu yıl fındık üreticilerinin yüzü fındık fiyatlarıyla güldürüyor. Fındık üreticisi "şimdi fındık getirdim 4.5 kilo fındık getirdim ne kadar tuttu hesaplıcağız şimdi normalde 13.5-14 o civarda bence çok güzel zaten güvendiğimiz yere veriyoruz bence aynı kalır yükselmez yükselse bizim işimize daha iyi gelir yani bizim için daha iyi çünkü çiftçinin durumu belli? şeklinde konuştu.

 


DÜZCE´DE FINDIK FİYATI GİTTİKÇE ARTIYOR paylaşan: duzcetv

 

Bir fındık üreticsi ?bu sene don oldu dondan dolayı fındıkların çoğu zayi oldu o yüzden bu sene fındık fiyatları çok yüksek fındık daha yükselir bu sene rekolte %70 civarı az doğu Karadeniz bölgesinde hiç fındık yok olan yerde var ama bazı yerlerde hiç yok üretici bahçesine hiç girmedi biz buradada görüyoruz batı Karadeniz de görüyoruz çoğu köy hiç fındık toplamadı bahçelere girmedi sadece sahil kesimlerinde bu sene baya fındık var onlarda da verim çok olduğu için fındık içini doldurmadı bu sene arz talep noktasında sıkıntı yaşıyoruz bundan sonra üretici sabredebilirse mayıs ayında yükselir fındık fiyatı 18-19-20 bile bulabilir.? Şeklinde konuştu.

 

Bir başka fındık üreticisi "biz fındık üreticileri fiyattan memnunuz ama bizim bir istediğimiz var zeytin de portakal da elma da devlet ilaçlama yapıyorsa biz fındık kurdundan çok şiyaketçiyiz biz fındık kurdunun önüne geçmek istiyoruz ama kendi gücümüzle geçemiyoruz bize ilaçlama hakkında devlet desteği istiyoruz" dedi.

 

Başka bir fındık üreticisi ise "fındık hakkında iyi allaha şükürler olsun fiyatlar şu an çok güzel memnunuz fındık fiyatlarından daha memnun oluruz inşallah" şeklinde konuştu.

 

Bir fındık tüccarı ise " satan için de iyi alan içinde iyi üretici için çok iyi tüketici için biraz zor şu anda üretici ihtiyacı kadar satıyor beklentiler istikametinde yükselir ama tam kestiremiyoruz." İfadelerini kullandı.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.