GELİN VE DAMAT ADAYLARINA...

GELİN VE DAMAT ADAYLARINA...

Düzce?nin boşanma oranlarında Türkiye genelinde ilk sıralarda olduğu bilinirken,  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, son yıllarda artan boşanmalara karşı evlilik öncesi eğitimler vererek bireyleri bilinçlendiriyor.

Yeni bir ev,yeni bir sistem ve ilişki örüntüsü olan evliliğin, el emeği göz nuru,alın teri ile kazanılmış çeyiz ve eşyalar ile oluşturulan yeni evdeki çatışmaların, bilgi ve sağlıklı iletişimle çözmek olduğu belirtilirken, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından işte bu çatışmaları engellemek adına gelin ve damat adaylarına eğitim veriliyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Merkezi müdürlüğünce düzenlenen evlilik öncesi eğitim programları, her ayın ilk pazartesi günü 13:30-17:30 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.


BOŞANMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN paylaşan: duzcetv

 

Evlilik öncesi eğitim ile, evlilik çağına gelmiş, ve aile kurmak amacıyla bir araya gelen çiftlerin, evlilik hayatına hazırlanması planlanıyor.Bu program ayrıca, evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirini iyi tanıması, gerçek beklentileri oluşturabilmeleri, iletim yolları ve sorunlarla baş etmeleri konusunda fırsat vermelerini sağlıyor.

Bireysel ya da kurumsal taleplere göre planlanarak gerçekleştirilen eğitimlerde, evlilik ve iletişim,sağlık ve hukuk alanlarında psikolog ve sosyal çalışmacılar tarafından eğitim veriliyor.

Eğitime katılan Düzce Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri,eğitimlerin kendileri açısından yararlı olduğunu söyleyerek, evlilik öncesi ve sonrasında nasıl davranacaklarını daha iyi anladıklarını belirttiler.

Sosyal Hizmetler Uzman psikoloğu ise, evlilik öncesi eğitimlerde, boşanmalara neden olan konuların ele alındığını ve sorun çıkmadan önce müdahale etmek amacında olduklarını ifade etti.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.