İLİM İÇİN AKÇAKOCA SEFERBER OLDU

İLİM İÇİN AKÇAKOCA SEFERBER OLDU

11 yaşında lösemi 'kan kanseri' hastası olan ve mutlaka ilik nakli gereken İlim için Akçakoca seferber oldu.Vatandaşlar kök hücre bağışının yanı sıra kan bağışında da bulundular.


İLİM İÇİN AKÇAKOCA SEFERBER OLDU paylaşan: duzcetv

 

Akçakoca?da  yaşayan 11 yaşındaki lösemi hastası İlim için herkes seferber oldu. Sabah saat 10'dan itibaren İlim için kan vermek isteyenler Kızılay görevlilerinin Akçakoca Hükümet Konağı içinde hazırladığı kan verme ünitesinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Yetkililer, yoğun ilgiden oldukça memnun olduklarını söylerken, İlim'e ve uygun ilik bekleyen diğer lösemili çocuklara da katkı sağlayacağını söylediler.

Kızılay Genel Müdürlüğü Kök Hücre Proje Sorumlusu Dr. Savaş Koç, İHA'ya yaptığı özel açıklamada, bağış yapanlardan birini arayabileceklerini söyledi.

Koç,  "Bağışçılardan kök hücre bağışı alarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bugün kök hücre için bağış yapan kişiyi 50 yaşından sonra arayarak siz bir hastayla eşleştiniz, kök hücrenize ihtiyacımız var diyebiliriz" dedi.

Kök hücre bağışı yapan vatandaşlar ise, herkesin bu duyarlılığı göstermesi gerektiğini belirterek "Biz insan olarak birbirimize faydalı olmalıyız.Bir gün bizimde hasta olabileceğimizi düşünmeliyiz" ifadelerini kulandılar.

Kök hücre bağışının yanı sıra normal kan bağışında da bulunan vatandaşlarda geniş katılım görülürken, Akçakoca'da tüm kurumlar, sporcular, çok sayıda vatandaş kök hücre bağışında bulundu. Akçakoca Kaymakamı Aykut Pekmez de kök hücre bağışında bulundu.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.