BÜTÇE TASARISINA TEPKİ VAR

BÜTÇE TASARISINA TEPKİ VAR

2015 bütçe tasarısının mecliste görüşülmeye başlaması ile birlikte bütçede umduğunu bulamayan sendikalardan da tepkiler gelmeye başladı. SES Düzce İl Temsilcisi Cemal Yılmaz, AKP?nin zengine han hamam, yoksula din iman diyerek bütçeyi hazırladığını iddia etti.

Sağlık ve Hizmet Emekçileri Sendikası  SES, 2015 yılı bütçe tasarısının TBMM Plan Bütçe Komisyonunda görüşülmeye başlanması ile birlikte Emekçilerin taleplerine yer verilmeyen 2015 yılı bütçe tasarısında yoksulluk, güvencesizlik, iş kazaları ve savaş olduğu tepkisinde bulundu.


BÜTÇE TASARISINA TEPKİ VAR paylaşan: duzcetv

 

SES adına açıklama yapan İl Temsilcisi cemal Yılmaz, 2015 yılı bütçe tasarısı ile başta sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olmak üzere kamu emekçilerinin sorunlarını çözmek bir yana çalışma koşullarının daha da ağırlaştırılacağını gösterdiğini söyledi.

Yılmaz, ?Üstelik başta sağlık ve eğitim hakkı olmak üzere kamusal hakların daha çok piyasaya açılması anlamına gelen bu bütçe tasarısı var olan durumumuzu daha da geriye götürecektir.  Bütçe gelirinin en önemli ve en büyük payını oluşturanın halktan toplanan vergiler olduğunu düşündüğümüzde bu vergilerin geriye dönüşümü emekçilere ?yol -su -elektrik? olarak değil, daha zor yaşam koşulları, daha çok işçi cinayetleri, eğitime ve sağlığa daha çok cepten harcama olarak dönecektir. Demokratik hakkımızı kullandığımızda da gaz, tazyikli su ve polis jopu.?dedi.

Emekçilerin kölelik koşullarında çalıştırılacağını belirten Yılmaz, sendika emekçileri olarak işyerlerinden topladıkları imzaların Başbakanlığa gönderildiğini ancak taleplerin bütçe tasarısında yer almadığını söyleyerek,bu taleplerin neler olduğunu sıraladı.

Yılmaz, ?Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri olarak 15 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında işyerlerimizde topladığımız imzaları Başbakanlığa göndererek 2014 Enflasyon farkını 2015 yılı bütçesinde yer almasını talep ettik.  

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda 20/11/2014 günü (yarın) görüşülecek olan Sağlık Bakanlığının 2015 yılı bütçe tasarısında taleplerimizin yer almaması üzerine bugün taleplerimizi basın yoluyla Sağlık Emekçileri başta olmak üzere Kamu Emekçileri ve Değerli Halkımıza duyuruyoruz.  Yarında Sağlık Bakanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu bütçeleri görüşülürken TBMM önünde olacağız.

Ve taleplerimizi yineleyeceğiz. 

* 2014 enflasyon farkı ?ek zam? olarak 2015 bütçesi içinde yer almalıdır.

* Ek ödeme/döner sermaye ödentileri emekliliğe yansıtılmalıdır.

* 2015 bütçesi sermayenin, yerli ve yabancı tekellerin ve savaş lobisinin çıkarları doğrultusunda değil, bütçenin asıl kaynağı olan işçi ve emekçilerin ekonomik ve sosyal ihtiyaçları gözetilecek şekilde hazırlanmalıdır. 

* Güvenceli istihdamın korunması ve geliştirilmesi temel yaklaşım olmalı, bunun için öncelikle kamu harcamaları ve kamu istihdamı arttırılmalıdır?

* Yılın ikinci yarısında ücretleri eriten ?artan oranlı vergi dilimi? uygulamasına son verilmelidir

* Emekçilerin yoksulluğunu arttıran dolaylı vergiler azaltılmalı, kazanca göre vergilendirme esas olmalı, yüksek gelirlilerden belli bir oranda ?servet vergisi? alınmalıdır?

* Kıdem tazminatının fiilen kaldırılması, taşeron çalışmanın artması, bölgesel asgari ücret ve kiralık işçilik gibi yasal düzenlemeler derhal geri çekilmelidir?

* Elektrik ve doğalgaz zamları geri alınmalı, 2015?te temel tüketim mallarına herhangi bir zam yapılmamalıdır?

* Ağır borç yükü altındaki ücretli emekçilerin borç faizleri silinmeli, yasal borç takipleri durdurulmalı, ücretlilere borçlarını ödeme kolaylığı getirilmelidir.?dedi.  


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.