PROTOKOL EŞLERİNDEN OTİZME DESTEK

PROTOKOL EŞLERİNDEN OTİZME DESTEK

Düzce Rehberlik Araştırma Merkezi?nde otizmi anlatmak için kahvaltılı organizasyon düzenlendi. Kahvaltıya Vali?nin eşi Zeliha Su ile protokol eşleri de katıldı.

Otizm için farkındalık yaratmak ve insanlara otizmi anlatmak amacıyla rehberlik Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında bugün protokol eşlerinin de katılımı ile kahvaltı düzenlendi.


PROTOKOL EŞLERİNDEN OTİZME DESTEK paylaşan: duzcetv

 

Merkezde eğitim gören çocukların ailelerinin de katıldığı kahvaltı ile ilgili bilgi veren Okul Aile Birliği Başkanı Fatma Aydoğdu, insanların otizmi öğrenmesi ile işlerinin kolaylaşacağını vurguladı,Son yıllarda otizmin arttığına dikkat çekti.

Aydoğdu, ?Ben otistik çocuklar eğitim merkezi ve iş eğitim merkezi eski adıyla, yeni adıyla Düzce özel eğitim merkezi birinci kademe okulunun okul aile birliği başkanıyım.  Bugün otizme dikkat çekmek için otizmin bir farkındalık olduğunu anlatmak için kahvaltı organizasyonu yaptık. Bu kahvaltımıza katılan, bizlere destek olan sayın valimizin eşi öncelikle ve bütün misafirlerimize teşekkür ederiz. Bizleri bu yolda yalnız bırakmadıkları ve destek oldukları için teşekkür ederim. Biz otizimli çocuk aileleri olarak otizme dikkat çekmek, farkındalık yaratmak, çevremizdeki insanlara otizmi biraz daha tanıtmak amacımız. Ne kadar çok insan otizmi öğrenir ve bilirse bizim için o kadar işimiz kolaylaşacak. Genelde otizm bilinmeyen bir hastalık, ama maalesef son yıllarda çok arttı. Bizim okulumuz 20 öğrenciyle başladığı eğitim hayatına şuanda 55 öğrenciyle devam etmekte. Gönül ister ki engelli olmasın çocuklar, bu okula gelmesin ama  takdiri ilahi görelim mevlam ne eyler ne eylerse güzel eyler diyerek biz veliler olarak yolumuza devam ediyoruz. Bu yolda bizi yalnız bırakmayan misafirlerimize de teşekkür ediyorum, sizlere de teşekkür ediyorum.?dedi.

Vali Ali İhsan Su?nun Eşi Zeliha Su,engelli annelerin çok kıymetli olduğunu söyleyerek, bu annelerin fedakarlıklarının kıyaslanamayacağını belirtti.

Su, ?Bütün annelerin öpülesi elleri ve ayakları vardır ama bir engelli annesinin ayakları ve elleri çok daha öpülesidir. Çünkü onlar fedakarlığın son noktasındadır. Onların yaptığı fedakarlık hiç bir anneninkiyle kıyaslanmayacak kadar fazladır. O yüzden ben bugün burada ki annelerimizle birlikte olmaktan çok mutluyum onların yanlarında olduğunu göstermiş olmak eğer onlara bir nebze mutluluk verebiliyorsak onlara destek olduğumuzu gösterebiliyorsak bu bizim için çok büyük bir mutluluktur. Ben hepsine başta okul aile birliği başkanımıza RAM merkezi müdürümüzün eşine okul müdürümüze teşekkür ediyor hepinize saygı ve selamlar sunuyorum.?şeklinde konuştu. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.