BELEDİYE DE SPONSOR OLMUŞ!

BELEDİYE DE SPONSOR OLMUŞ!

Alkollü içkilerin her ne surette olursa olsun reklamı ve tüketicilere yönelik tanıtımı yapılamıyor. 2013?te yürürlüğe giren Alkol Yasası böyle diyor.Ancak Düzce sokaklarında yer alan  bir tiyatro afişindeki alkollü mekan görüntüsü ve afişte belediyenin de logosunun bulunması dikkat çekti.

Gençlerin alkole teşvik edilmesini engellemek amacıyla, Alkollü içkilerin satış, pazarlama ve reklamına ilişkin düzenleme getirilen ?alkol yasası? 2013?te uygulamaya geçmişti. Ülke çapında uygulanmaya başlanan yasayla, dizilerde özendirici alkol sahnelerinin olması, alkollü ürünlerin ambalajlarında tüketiciyi uyarıcı ifadelere yer verilmemesi ve alkol reklamlarını içeren tabelalar tarih olmuştu.


REKLAM VE TANITIM YASAK AMA? paylaşan: duzcetv

 

Yasada, bu ürünlerin kullanılmasını ve satışını özendiren veya teşvik eden kampanya, promosyon ve etkinlik yapılamayacağı da yer almıştı.

Ancak Düzce sokaklarına asılan bir afiş, bu yasanın ne kadar uygulanabildiğine dikkat çekti. Belediyenin logosunun da yer aldığı tiyatro afişinde,  içkili bir mekandaki inanların fotoğrafına yer verilmiş.

Afişlerde bardaki alkol şişeleri ve  içki içen insanların önündeki bardaklar her ne kadar kapatılmaya çalışılsa da, alkol yasağına uymayan bu afişe belediyenin sponsor olarak nasıl izin verdiği merak ediliyor.

Hiçbir ücret almadan oynayacakları tiyatro oyunu ile Düzce?de kültürel bir faaliyet sergilemek isteyen gençlerin ise afiş hazırlarken daha dikkatli olmaları gerektiği düşünülüyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.