EĞİTİM-BİR-SEN DÜZCE ŞUBESİ 1. EĞİTİM ÇALIŞTAYI YAPILDI

EĞİTİM-BİR-SEN DÜZCE ŞUBESİ 1. EĞİTİM ÇALIŞTAYI YAPILDI

 Çalıştaya, Düzce Milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan, Osman Çakır, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Eğitim-Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi, İlçe Şube Müdürleri ve çok sayıda Eğitim çalışanları katıldı.

Çalıştay öncesi Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi 1. Eğitim çalıştayı hakkında bilgiler verdi. Çelebi, "Önümüzde bir anayasa değişikliği olacak.12 Eylül Anayasa değişikliğinde bizler yetmez ama evet dedik. Yeni Anayasa değişikliği ile Darbe Anayasasından kurtulmak istiyoruz.12 Eylül Anayasa değişikliği sonrasına hükümete önerdiğimiz Memur Toplu Sözleşme hakkını elde edilmesini 17 aydır çıkmasını bekliyoruz ve bir kez daha Milletvekillerimize hatırlatıyoruz. Öğretmen ordusunun önemi çok büyük, eğitim ordusu dürüst, güvenilir, inançlı olmayı vicdanlı, dost, sevgi ve saygılı olmayı biz eğitim ordusuyla sağlamalıyız" dedi.
AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Çalıştayın memleket için hayırlı olacağını düşündüğünü belirterek "Sizler geçmişte büyük iş başardınız. Başarılı oldunuz ki içinizden bizler çıktık. 28 Şubat cuntasını bu memlekete giydirdiler. Bu ülkenin sırtından bu gömleği çıkarmanın zamanı geldi. Eğitimi yeniden dizayn ediyoruz. Önümüzdeki hafta eğitimdeki değişiklik alt komisyonundan geçerek meclis gündemine gelecek. Zor ve sıkıntılı bir süreç olacak desteğe ihtiyacımız var. Sizlerden sadece psikolojik destek değil alan desteği de istiyoruz" diye konuştu.
AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan "90 yıldır benimsenen Dünyayı selamet kavuşturalım ahireti, herkesin kendi düşüncesine bırakalım anlayışının yaşandığı bir dönem geçirdik. Bunun doğru bir sistem olmadığı anlaşıldı. Biz ise ikisini de vermek istiyoruz. Din, İman ve maneviyat eğitimi yanında teknolojiyi de en iyi kullanan bir nesil istiyoruz. Sizinde bizden istediğiniz bu tasarıları hazırlamak bizlerde bunları yapıyoruz" dedi.
AK Parti Düzce Milletvekili Milli Eğitim Komisyon üyesi Osman Çakır, Milli Eğitim noktasında 2002-2003 yıllarında eğitime ayrılan bütçe 7.5 milyon TL olduğunu 2012 yılında ise bu bütçenin 39 milyon TL'ye çıktığını söyledi.
Çakır, "8 yıllık kesintisiz eğitim uygulamasının neler getirip neler götürdüğü görüldü. Bize vermiş olduğu zararın izahı mümkün değil. Öğretmen seçiminde sadece KPSS yeterli olmadığı görüldü. Biz hizmet içi eğitime çok önem vereceğiz. Bu eğitimleri tatil olma anlayışından kurtaracağız ve öğretmeni yeni sistemin idealleri doğrultusunda yetişmesini sağlayacağız. En çok sorulan sorular olarak yeni sistemde okul öncesi olacak mı? ilk dört yılın başlama yaşı ne olacak? Bunlara bir itiraz yok. Asıl amaç çocukların din eğitimin gereği gibi almasını nasıl engelleyebiliriz mücadelesi verilmekte. Bilimsel olmayan yaklaşımlarla dizayn edilen eğitim sistemini değiştireceğiz. Kız çocukları tabi ki okula gidecek. 12-13 yaşlarındaki çocuklarımızın işçi olmasını istemiyoruz. Ama bir çocuğunda dini eğitim almasındaki engelleri kaldırılmasını istiyoruz. Biz Allah demenin yasaklandığı günleri yaşadık bu ülkede" dedi.
Çakır ayrıca anne ve babaların ön görülerini de alarak insanlığa yararlı bir nesil yetiştirmeyi amaçladıklarını da söyledi.
Çakır son olarak "Eğitimin özünde öğretmen vardır. Öğretim uzaktan da yapılabilir. Tüm amacımız değerler eğitiminin üzerinde durmaktır" diye konuştu.
Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Bu çalıştayın inşallah bir yol haritası olacağı umudunda olduğunu belirterek "Hükümet politikalarında da stratejik hedeflerin belirlendiği ve buna göre çalışmalar yapılıyor. Bu çalıştay da bunun bir ayağıdır" dedi.
Düzce Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel,''Sosyal ve Ahlaklı bir gençlik yetiştirilmesi amaçlanan yeni düzenlemelerde yapılan çalıştayı önemli buluyorum. Bizler yasal olarak eğitim faaliyetlerinde bir hükümlülüğün olmasına karşın yapılan son düzenlemelerden istifade ederek bizden talep edilen okulların fiziki iyileştirilmesini ve malzeme eksiklerini yerine getirmeye çalışıyoruz'' dedi.
Konuşmaların ardından. Çalıştay Komisyonların çalışmaları basına kapalı olarak başladı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.