ORTALIK ÇALKALANIYOR?

ORTALIK ÇALKALANIYOR?

Son günlerin gündem konusu zehirli ayakkabılar konusunda ortalık ayağa kalktı, Bakan dahi açıklama yaptı,diğer illerde Ayakkabıcılar Odası Başkanları vatandaşı uyardı, ancak Düzce?de vatandaşa yol gösterecek bir açıklama hala yapılmadı.


ORTALIK ÇALKALANIYOR? paylaşan: duzcetv

 

Yurtdışından Türkiye?ye gelen ve son günlerde konuşulan 33 bin çift zehirli ayakkabı hakkında başka illerde odalar hareket geçti.Çin malı ayakkabılardan uzak durulması konusunda odalar vatandaşı uyarırken, Düzce?de her zamanki gibi çıt çıkmıyor.Düzce?de zehirli ayakkabı var mı,vatandaş ne yapmalı, bu ayakkabılar nasıl anlaşılır,denetim yapılıyor mu? gibi soruları cevaplayacak muhatap bulamayan vatandaşlar tedirgin halde beklerken, ayakkabı alacak olanlar da alış verişlerini erteledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli zehirli ayakkabılarla ilgili açıklama yaparken, ne kadarı satıldı, ne kadarı stoklandı bilinmediğini söylemiş, bu ürünlerden satın alan veya herhangi bir satıcıda satışa sunulduğunu gören tüketicilerin  haber vermesini istemişti.

Ayrıca Canikli, o ayakkabılara benzeyen ayakkabıları almış olan vatandaşların kendilerine göndermesin istemiş,ücretsiz tahlil yapılacağını belirtmiş, mağduriyeti giderecek her türlü adımı atacaklarını belirtmişti.

Bakan bu açıklamayı yaparken Düzce esnaf odalarından ses çıkmaması tepkilere yol açtı.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.