AİLE HEKİMLERİ İŞ BIRAKTI

AİLE HEKİMLERİ İŞ BIRAKTI

Aile hekimleri, çalışma saatleri ve nöbet sistemini protesto amacıyla bugün Türkiye genelinde iş bıraktı. Düzce?de de muayene için aile sağlığı merkezlerine gelenler, geri dönmek zorunda kaldı.Sağlık ocakları bugün sessizliğe büründü.


AİLE HEKİMLERİ İŞ BIRAKTI paylaşan: duzcetv

Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları için Aile Hekimleri Federasyonunun (AHEF) bugün gerçekleştirdiği tüm ASM?lerde iş bırakma eylemi Düzce?de uygulandı. Nöbetlerin çokluğu, ağır iş yükü, yeni görevler, şiddet ve mobbing iddiaları ile bugün aile hekimleri iş bırakınca sağlık ocakları adeta sessizliğe gömüldü. Düzce?de de bir çok sağlık ocağında nöbetçi doktor görev yaparken, bazı sağlık ocaklarında yüzde 90?lara varan iş bırakma oldu.

Aile hekimlerinin iş bırakma eylemi yapacağını duyan vatandaşlar sağlık ocaklarına gitmeyince, bazı ocaklar bugün en sakin günlerinden birini yaşadı.

Düzce merkezde görev yapan aile hekimlerinin çoğunluğu eyleme uyarken,Gümüşova,Yığılca ve Gölyaka gibi ilçelerde de aile hekimleri bugün işe gelmedi.

Bugün iş bırakma eylemi gerçekleştiren aile hekimleri, Aile Hekimleri Federasyonunun organizesiyle yarın ise meydanlara çıkacak.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.