HASTANELER VE AMBULANSLAR DENETLENDİ

HASTANELER VE AMBULANSLAR DENETLENDİ

Düzce İl Sağlık Müdürlüğü?ne bağlı İl Ambulans Servisine bağlı ambulanslar 3 gün boyunca denetlendi. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan Değerlendirme ekibinde bulunan  İl Mağlık Müdür Vekili Dr. Ali Rıza Akbay, Akçakoca Devlet Hastanesi Kalite Direktörü Hüseyin Kesim, Ağız Diş Sağlığı Merkezinden Kalite Sorumlusu Sema Arslan ile İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürleri Hülya Arıkboğa ve Zühre Zorluer  Düzce genelinde 12 istasyon ve 15 ambulansı tek tek  denetledi.


HASTANELER VE AMBULANSLAR DENETLENDİ paylaşan: duzcetv

Konuyla ilgili İL sağlık Müdürlüğü?nden yapılan açıklanmada şu hususlara yer verildi; ?Sağlık alanında gelişmelere katkıda bulunmak vatandaşımızın daha etkin daha ulaşılabilir sağlık hizmeti almasına zemin hazırlamak, tüm kurumlarımızda hasta ve çalışan güvenliğinin temin edilmesi Sağlık Hizmet Kalite Standartlarının doğru uygulanması, ölçülmesi ve iyileştirme faaliyetlerinin yapılması ile mümkündür. Resmi Gazete?de yayımlanarak yürürlüğe giren ?Sağlık Hizmeti Kalitesinin Geliştirilmesi ve Değerlendirilmesine Dair Yönetmelik? kapsamında; teşhis, tedavi, rehabilitasyon hizmeti ve koruyucu sağlık hizmeti sunan kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında Sağlık Bakanlığımız tarafından görevlendirilen değerlendiriciler tarafından 03 Kasım 2014- 31 Mart 2015 tarihleri arasında Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri yapılmaktadır.?

Düzce İl Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan ekiplerce,  ambulansların denetiminden sonra Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi, Düzce Özel Hayri Sivrikaya Hastanesi  kalite açısından ayrıca değerlendirileceği ifade edildi. Kalite Değerlendirmelerinde hizmet sunan kurum ve kuruluştaki kuruma ait, Kesici delici alet  (iğne ucu yaralanmasına maruz kalma) yaralanmaları, yoğun bakım ölüm oranları, yoğun bakım ünitesinde hastane enfeksiyon hızları, cerrahi alan enfeksiyon hızları, düşen hasta oranı, acil servise 24 saat içerisinde aynı şikayetle tekrar başvuran hasta sayısı ve oranı, müşahade odasında yatan hastaların kalış süreleri,  antibiyotiklerin doğru kullanım oranları gibi veriler ayrıntılı olarak incelenerek, kurumların bu anlamda yapmış oldukları çalışmalar değerlendirilecek. Hastanelerde sunulan sağlık hizmetinde kullanılan ilaçların son kullanma tarihleri, ilaçların hastanelerdeki stok durumları,  ilaçların saklanma koşulları gibi hasta güvenliğini etkileyen durumlar ile hastaların tedavi sürecinde kullanılan tıbbi cihazların çalışır durumda olup olmadığı, yıl içinde bakımlarının yapılıp yapılmadığı, sağlık çalışanları tarafından kontrol edilip edilmediği de ayrıca değerlendireceği ifade edildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.