ENGELLİLER İÇİN 3 PROJE

ENGELLİLER İÇİN 3 PROJE

3 kurumun engellilerle ilgili olarak hazırladığı projelerin protokol töreni  bugün Valilik?te gerçekleştirildi. Projeler hakkında bilgi verildi,maliyetleri açıklandı.

Düzce Belediyesi,Kamu Hastaneler Birliği ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü?nün engelliler yararına hazırladığı projeler için Valilikte protokol töreni düzenledi. Törene,Vali Ali İhsan Su,Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve kurum müdürleri katıldı.

 

Düzce Belediyesi proje ofisinin hazırladığı proje hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Mehmet Keleş, ?Geleceğe 4 nala? projesi ile engellilerin rehabilite edileceğini belirtti.

Keleş, ?Düzce Belediyesi olarak biz de bir proje ofisi kurduk ve bu proje ofisinde diğer ilçe belde ve belediyeler de temsil ediliyor. Başarılı projelerin altına imza atıyoruz. Engelli bireylere karşı farkındalık yaratmak istiyoruz. Asıl amacımız bu. Tabi ki bu engelli bireylerin rehabilite edilmesi ve tedavi süreçleri çok önemli. Bu tedavi sürecinde at biniciliğinin buna çok ciddi katkı sağlayacağına inandık. Biliyorsunuz engelli bireylerin özelikle bazı kas sistemlerinin çalışmadığını bu konuda da hastalıkların daha fazla ilerlediğini biliyoruz. Yani zihinsel özürlü bir vatandaşın fiziksel anlamda problemleri de çıkıyor zaman içerisinde. Çünkü kaslar yavaş yavaş toparlamaya başlıyor. Dolayısıyla sağlık problemi sadece zihinsel özürle kalmıyor fiziksel özre de dönüşmüş oluyor. Dolayısıyla bizim projemiz ?Geleceğe 4 Nala? projesi özellikle fiziksel rahatsızlıkları da tedavi edeceğine inandığımız at biniciliği üzerine oturtturulmuştur. Bu 6 aylık süreç içerisinde engelli çocuklarımızı ata bindirerek tedavilerine katkı sağlayacağız..? dedi.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Lütfi Çırakoğlu, kurumun engellilerle ilgili ikinci projesi olduğunu söylerken, projenin 100 engelli çocuğun dişle alakalı sorunlarına çözüm üretileceğini ifade etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile Kamu Hastaneleri Birliğinin projeleri hakkında açıklamalar yapılırken, projelerin amaçları da anlatıldı.

Vali Su, iki projenin maliyetleri hakkında bilgi verdi, projeler için kurumlara teşekkür etti.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.