TRAFİK EYLEM PLANI GÖRÜŞÜLDÜ

TRAFİK EYLEM PLANI GÖRÜŞÜLDÜ

Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Toplantısı bugün gerçekleştirildi. Vali Su toplantıda yaptığı açıklamada, ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında yüzde 30 azalma olduğunu söyledi, trafik kurallarına uyulmasını istedi.

Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Toplantısı Vali Ali İhsan Su başkanlığında bugün gerçekleştirildi. Toplantıya, jandarma,emniyet,belediye gibi ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

   Vali Su toplantıda yaptığı konuşmada, 2014 yılında Düzce?de  6 bin 500 kişinin yeni sürücü belgesi aldığını, 5 bin 200 yeni aracın tescil edilerek trafiğe katılmasıyla birlikte, 2015 yılında daha yoğun bir trafik akışı yaşanacağını vurguladı. Su, ölümlü ve yaralamalı kazalarda azalma yaşandığını  söylerken, denetimlerle ilgili  rakamsal bilgiler verdi.


TRAFİK EYLEM PLANI GÖRÜŞÜLDÜ paylaşan: duzcetv

 

YÜZDE 30 AZALMA VAR

Vali Su, ?2014 yılında ülkemiz genelinde birçok kazalar yaşanıyor. İlimizde de takdir edersiniz ki trafik kazaları yaşanabiliyor. Ama şunu memnuniyetle ifade eldim ki ilimiz genelinde ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında %30 oranında bir düşme meydana gelmiştir. Arkadaşlarımızın aldığı tedbirlerle. Bu da hakikaten memnuniyet vericidir. İl genelinde jandarma ve polis her ikisini toplam yaptığı denetimler sonucunda 2014 yılı içerisinde 76 bin 235 araçta emniyet kemer denetimi, 91 bin 490 araçta hız denetimi, 33 bin 851 alkol denetimi, 42 bin 562 ağır taşıt denetimi ve 98 bin 52 otobüs, okul servis ve diğer denetimler olmak üzere toplam 342 bin 190 a5raç ve sürücüsü kontrol edilerek 2014 yılında belirlediğimiz hedeflere ulaşılmış hatta üzerine çıkılmıştır.?dedi.

ÖĞRENCİLERE EĞİTİM VERİLDİ

Vali Su, eğitim alanında Çocuk Dedektifleri Projesi kapsamında, trafik güvenliği, emniyet kemeri, kask ve bisiklet kullanımı, toplu taşıma araçlarında güvenli seyahat, okul servis açlarında güvenli yolculuk konularını içeren eğitim çalışmalarında 2014 yılında 43 okulda 4682 öğrenciye eğitim verildiğini, 2015 yılında da 50 okulda 8 bin 800 öğrenciye eğitim vermeyi planladıklarını ifade etti.

Su, ?Yine çocuklarımızla ilgili yapılan çalışmalar doğrultusunda okul servis araçlarının denetimine son derece önem vermekteyiz. Bu amaçla okul servis araçlarında yapılan sigorta, araç muayenesi servis özel izin belgesi, dur ve okul taşıtı levhaları, servis rehberi, her koltukta emniyet kemeri, kış lastiği vb. yapılan trafik kontrollerinde il genelinde toplam 578 araç ve sürücüsü kontrol edilmiştir. Eksikleri olan 179 olan sürücüye de 38 bin 895 Türk Lirası para cezası uygulanmıştır. 2 araç trafikten men dilmiştir. Hatta bugün itibariyle söyleyeyim 125 araç sürücülerine eğitim başlatılmış ve verilmiştir.? Dedi.

KASK HAYATTIR

Traktör sürücülerinin yüzde 97.7?sine eğitim verildiğini kaydeden Vali Su, motosiklet sürücülerine yönelik eğitimleri anlattı.  

Vali Su, ?1 Kask 1 Hayattır Projesi kapsamında motosiklet sürücüleri için ise 5 bine yakın el broşürü dağıtılarak otobüs durakları, toplu taşıma araçları, işlek cadde sokak ve işyerlerinde reklam panolarına trafik kuralı açısından genel hatırlatıcı ilanlar hazırlandı. Ve 200 adet kask, emniyet ve jandarma trafik ekipleri tarafından motosiklet sürücülerimize dağıtıldı geçen yıl. Tabi 2015 yılında da yine bu çerçevede hem çocuklarımızın eğitimine yönelik hem traktör kullanan vatandaşlarımızın eğitimine yönelik hem motosiklet, bisiklet kullanan vatandaşlarımızın eğitimine yönelik hem de genel itibariyle servislere yönelik eğitimlerimiz devam edecek. Ve ben 2015 yılının inşallah herhangi bir ölümlü veya yaralamalı trafik kazası olmadan geçmesi dileğiyle tüm vatandaşlarımıza trafikte güvenli bir seyir sağlamaları yönünde trafik kurallarına uymalarını ve uymayanları da muhakkak uyarmaları konusunda bir kez daha talebimizi yeniliyorum.? şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.