DÜZCE ÜNİVERSİTESİNDEN KADIN ÇİFTÇİLERE DESTEK

DÜZCE ÜNİVERSİTESİNDEN KADIN ÇİFTÇİLERE DESTEK

 

Amerika Birleşik Devletleri New Jersey'deki Rutgers Üniversitesi Tarım Gıda ve Kaynak Ekonomisi Bölümü'nden Tarımsal İşletmecilik Uzmanı Prof. Dr. Robin Brumfield ve Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı, Bologna Temsilcisi Prof. Dr. Burhan Özkan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nu makamında ziyaret etti.
Ziyarette Amerika Birleşik Devletleri Rutgers Üniversitesi Tarım Gıda ve Kaynak Ekonomisi Bölümü'nden Tarımsal İşletmecilik Uzmanı Prof. Dr. Robin Brumfield'in ABD'de 26 eyalette yürütülen ve oldukça başarılı sonuçlar alınan "Kadın Çiftçilere Yönelik Tarımsal İşletmecilik Eğitim Projesini" Türkiye'de Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü ile Antalya Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğinde Antalya'da yürütülecek olan bu projeyi Düzce Üniversitesi ile birlikte Düzce'deki kadın çiftçilerin eğitimine yönelik yapmayı planladıklarını dile getirdiler.
Projenin Türkiye Koordinatörü olan Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burhan Özkan konuyla ilgili olarak; "Kadın çiftçilere yönelik olarak geçen yıl ABD'de 26 eyalette bu yıl ise 31 eyalette 8 bin kadın çiftçinin katılımı ile başarılı bir şekilde uygulanan Tarımsal İşletmecilik projesini, Düzce'de uygulamak istiyoruz. Projenin temel amacı; kazançlı ve sürdürülebilir tarımsal üretim faaliyeti için kadın çiftçilerin işletme yöneticiliği ve üretim konusundaki bilgi ve becerilerini artırmaktır" şeklinde konuştu.

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.