MUSTAFA KEMAL?DE İNTERNET BAĞIMLILIĞI ANLATILDI

MUSTAFA KEMAL?DE İNTERNET BAĞIMLILIĞI ANLATILDI

Mustafa Kemal ortaokulu 8.sınıf öğrencilerine yönelik yine güzel bir eğitim faaliyeti gerçekleştirildi. 428 öğrenciyi kapsayan eğitim sınıf bazında yapıldı.Nisan sonunda yapılacak olan TEOG sınavları öncesi dersleri olumsuz anlamada en çok etkileyen internet kullanım hakkında eğitim verildi.

?Güvenli İnternet Kullanımı ve Sosyal Paylaşım Sitelerinin Bireysel ve Sosyal etkileri? adlı eğitim, Sosyal Hizmetle Merkezinde yapıldı.Eğitimi, kurumda görevli psikologlar Zeynep Alçelik ve Seranay Şaka verdi.

Eğitim hakkında bilgi veren Mustafa Kemal Ortaokulu rehber öğretmeni Zeki Bilgili,?Davranış bozukluğu olan öğrenciler ile akademik başarısı düşük olan öğrencilerin duranları incelendiğinde bunun en büyük nedeninin bilgisayar oyunları ve sosyal paylaşım siteleri olduğunu tespit ettik ? dedi.

Bilgili, ?Ayrıca velilerle yapılan eğitim seminerlerinde, yapılan bireysel görüşmelerde ve öğrencilerle yapılan bireysel ve grup rehberliklerinde bilgisayar oyunları ve sosyal paylaşım sitelerinin hem öğrencilerin başarısını düşündüğünü hem de aile içi çatışmalara kaynağı olduğunu gördük.Ders başarısındaki düşüş ve ile aile içinde çatışma öğrencilileri bilgisayar oyunlarına ve soysal paylaşım sitelerine daha fazla ilgi duymasını sağlıyor.Kısır bir döngü olarak bir birini besliyor.Bu durumun çözülmesi öğrenci ve aile için çok büyük önem taşıyor? şeklinde konuştu.

 

Bu sorunun çözülmesi bu eğitim faaliyetini yaptıklarını söyleyen Bilgili ,Eğitim boyunca öğrencilerin tepkilerinden de bahsederken, öğrencilerin büyük bir ilgiyle izlediklerini ,çok etkilendiklerini söyledi.

Eğitimlerden sonra düşüncelerini anlatan öğrencilerden Ayşe,?Eğitimden çok etkilendiğini özellikle tanımadığımız kişilerle arkadaş olmanın ne kadar büyük bir hata olduğunu anladım?,Ahmet,?Kişisel bilgilerin paylaşmanın zararları bölümü benim açımdan çok önemliydi?,Arzu,?profil resimleri bölümü gerçekten çok önemli bir uyarıydı.?,İsmail,?Bilgisayar oyunlarında çok boş bir zaman geçirdiğimi anladım.? Yalçın,?oyunlar yüzünden ailemle aramın bozulduğunu fark ettim,bunu düzelteceğim.?Fatma,?Ders başarımdaki düşüşün asıl nedenini öğrenmiş oldum.? Şeklinde konuştu.

 

Eğitimde öne çıkan başlıklar ise şöyle:

 

1.İnternette çok zaman ayırmayın.Hayatınızın merkezinde olmasın.Planlı olun.

2.Ders dışında ailenizle ve arkadaşlarınızla zaman geçirin.

3.Adınız, okulunuz, adresiniz, telefon numaranız, aile bireylerinizin adı vb. gibi kişisel bilgilerinizi paylaşmayın.

4.İnternet ortamında her resminizi ve video paylaşımlarından önce düşünün, sonra paylaşın.

5.Şifreleriniz güçlü olsun. Şifrelinizi kimseyle paylaşmayın.

6.Gerçek hayatta olduğu gibi, internet ortamında da tanımadıklarınızı arkadaş edinmeyin.

7.İnternet ortamında tanımadıklarınıza cevap vermeyin, tekliflerini reddedin, mesajları silin.

8.İnternet ortamında sizi rahatsız edenleri, sizi taciz edenleri ailelerinize söyleyin. Ailelerinizle birlikte emniyete gidin.Hataları başka hatalarla gidermeyin.

9. ''Güvenli İnternet Hizmeti''ni kullanın.

10.Ailenizden bir şey saklamayın ailenizin sizin hesabını incelemesine izin verin.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.