DÜZCE'DE BAŞKANLARIN ORTAK SORUNU ÇÖP

DÜZCE'DE BAŞKANLARIN ORTAK SORUNU ÇÖP

 Düzce ili belediye başkanları her ay düzenli olarak toplanıyorlar. Her ay bir belediyenin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantılarda bilgi alışverişi yapılıyor. Başkanlar bu ay Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç ağırladı. Toplantıya Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Bostancıoğlu, Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin, Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik, Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, Cumayeri Belediye Başkanı Yakup Keleş ve Boğaziçi Belediye Başkanı Ali Soyer katıldı.

Başkan Osman Kılıç, bu tip toplantıların belediye hizmetleri açısında oldukça önemli olduğunu işaret ederek, "Biz belediye başkanları olarak bu tip toplantılarda yapılan hizmetler hakkında birbirimizden bilgiler alarak pratik çözümler noktasında da bilgi alışverişinde bulunuyoruz" dedi.
Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, Belediyelerin ortak sıkıntısının çöp depolama alanı olduğunu belirterek "En büyük sorunumuz çöp arıtma tesisinin acilen yapılması. Bununla ilgili Düzce Belediyesi katı atık birliği başkanımız İsmail Bayram gerekli çalışmaları yapıyor. Kendisinden aldığım bilgiye göre arıtma tesisinin yapılması konusunda 11 belediye olarak talepte bulunuyoruz. Bir süreç var. İnşallah bu süreci kısa sürede tamamlayıp bertaraf tesisinin kazandırılıp 2014 yılına kadar tamamlanması için çalışmalar yapıyoruz. En büyük mücadeleyi Başkan Bayram yapıyor, biz de kendisini destekliyoruz. Her belediyenin en büyük sorunu çöp. Şuanda vahşi depolama ile devam ediyoruz. İSKİ'nin ve Çevre Bakanlığının baskıları bizim üzerimizde çok fazla. Halen mahkeme süreci devam eden Belediye başkanı arkadaşlarım var. Cezalı olan Belediye başkanı arkadaşlarımız var. Ben de bu yüzden ceza yedim. Tesis yapılana kadar vahşi depolama devam edecektir" diye konuştu.
Başkan Kılıç, Devlet Su İşlerinin bazı ilçelerde arıtma tesisi yapacağını belirterek "Sıvı atıklarımız için Devlet Su işlerinin bir projesi var. Bununla ilgili Belediye başkanı arkadaşlarımızı Devlet Su işleri ziyaret ediyor. Önceki gün de beni ziyaret edip sorunları dinlediler. Bu konuda bir proje yapacaklar, bazı ilçelere arıtma tesisi yapacaklar. Bazılarını da toplayıp Cumayeri tarafından bir arıtma tesisi yapıp, arıtmadan sonra havza dışına suyu taşıyacaklar. Bunu da DSİ yapacak" şeklinde konuştu. İHA



SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.