ET TEBLİĞİNDE NELER VAR NELER

ET TEBLİĞİNDE NELER VAR NELER

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, Resmi gazete yayımlanan et ürünleri tebliği ile ilgili olarak işletmeleri uyardı. Kabaoğlu, et ürünlerinin üretimi ve satışı konusundaki değişiklikleri bildirdi.

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, 13 Şubat 2015 tarihinde resmi gazete yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğin, 13 Mart 2015 tarihli itibariyle yürürlüğe girdiğini bildirdi, konu ile ilgili perakende ve gıda işletmelerin tebliğ değişikliğinde belirtilen hususlara uymalarını istedi.

 


ET TEBLİĞİNDE NELER VAR NELER paylaşan: duzcetv

 

Kabaoğlu, Tebliğ kapsamında et ürünlerinin üretiminde, perakende satışında ve yiyeceklerde katılacak kanatlı ve kırmızı çiğ etlerin onaylı kesimhanelerde kesilen hayvanlardan elde edilebileceğini açıklarken,  Perakende işletmelerde ısıl işlem görmüş sucuk, fermente sucuk, pastırma, sosis, salam gibi et ürünlerinin üretilmeyeceğini bildirdi.

 

Et ürünleri üretiminin, perakende satışı, yemek sitesi, lokanta, restoran, mutfak gibi iş yerlerinde günlük hazırlanıp tüketime sunulan yemek, mantı, içli köfte, çiğ köfte, kadınbudu köfte, lahmacun, pide, kebap, pizza ve mezelerin üretiminde kullanılan çiğ et, kıyma, hindi kıyma gibi etlerin bu tebliğe hükümlerine uygun olacağını kaydeden Kabaoğlu, yemek sitesi, lokanta, restoran, mutfak gibi hazır yemek üreten işletmelerde son tüketiciye çiğ et ve hazırlanmış kırmızı ve kanatlı et karışımı satışı yapılamayacağını kaydetti.

 

 Çiğ et ve sakatatların birbiriyle temas etmeyecek şekilde soğukta muhafaza edilerek satılması konusunda uyarıda bulunan Kabaoğlu, hindi hariç kanatlı etinden kıyma çekilemeyeceğini, perakende işletmelerde çiğ kanatlı etlerin açılmadan orijinal ambalajlı olarak satışa sunulacağını,  Kıyma, kırmızı veya kanatlı et karışımlarının önceden hazırlanamayacağını kaydetti.

Kabaoğlu, ?bu tebliğ yayımından önce faaliyet gösteren perakende işletmeler 1 Temmuz 2015 tarihine kadar, bu tebliğ yayımından sonra faaliyet gösteren gıda işletmeleri ise 1 Ocak 2016 tarihine kadar hükümlerine uymak zorundalar" dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.