KESİNTİYE FARKLI YORUMLAR

KESİNTİYE FARKLI YORUMLAR

Bugün yaklaşık 5 saat süren elektrik kesintisi bir çok farklı yorumu da beraberinde getirdi. SP Merkez İlçe Başkanı İlhan Alemdar tedbir alınmadığı gerekçesi ile hükümeti suçladı, TSO meclis üyesi Erdoğan Bıyık, esnaf ve sanayicinin sıkıntıya girdiğini söyledi, halk ise kesintinin neden olduğuna dair farklı senaryolar üretti.

Bugün tüm yurtta elektrikler kesildi, sistemler çöktü, halk,esnaf, sanayici, devlet kurumları sıkıntı yaşadı.

Elektrik kesintisi Düzce?de farklı şekilde yorumlandı.Tam olarak nedeni bilinmese de herkes kendine göre yorum yaptı.

Saadet Partisi merkez İlçe Başkanı İlhan Alemdar, kesinti dolayısıyla hükümete yüklendi, bu kesinti için tedbir almamanın düşündürücü olduğunu söyledi.

Alemdar, ? Sabahtan beri işlerimiz durdu.Elektriklerin kesilmesinin nedenini eğer hükümet bu zamana kadar bilmiyorsa, bana göre seçime yeni bir kavgan veya yeni bir seçim yatırımının sinyallerini veriyor demektir. Eğer Türkiye Cumhuriyeti?nin hükümeti bugüne kadar tedbir almamışsa düşündürücüdür.?dedi.

ASKF Genel Başkanı ve TSO meclis Üyesi  Erdoğan Bıyık, kesintinin uzaması halinde hayatın ve ekonominin duracağını iddia etti.

Bıyık, ? Tüm yurtta kesinti varmış. İşte siber saldırı,terör saldırısı, gibi şeyler konuşuluyor inşallah, hiç biri değildir. Biz mecburen jeneratör çalıştırmak zorundayız. Sıkıntılı bir durum ama atlatmaya çalışıyoruz.Böyle devam ederse hayat durur,ekonomi durur.Çoğu esnafın da jeneratör alacak durumu yok.?dedi.

TSO meclis üyesi olarak sanayicinin durumunu da değerlendiren Bıyık, sanayicilerin daha zor durumda kaldığını söyledi, bazı fabrikaların işçilerine tatil verdiğini belirtti.

Esnaf Nezir Merttürk ise bu kesintinin olağanüstü bir durum olduğunu ifade etti.

Merttürk, ?Şu anda Türkiye genelinde gelişen bir olay ancak normal bir olay değil.Açıklamalar planlı bir şeyin olduğu yönünde.Türkiye zaten ateşin içinde bir ülke. Ateşin bulaşmaması düşündürücü bir olaydı, Sıra bize mi geldi diye düşünmeye başladık.Siber saldırı mı, PKK saldırısı mı diye endişe ediyoruz. Allah beterinden korusun.Türkiye genelinde olduğu için normal bir olay değil.Sadece Düzce?de kesinti olmuş olsaydı kendimizi tatmin edebilirdik.?şeklinde konuştu.

Esnaf ve vatandaşlar da elektrik kesintilerini farklı şekillerde yorumladı. Kimi, ? Muamma? dedi, kimi ise hayatın felç olduğunu söyledi.


KESİNTİYE FARKLI YORUMLAR paylaşan: duzcetv


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.