KEFELİ: HESABI YARGIDA VERECEKLER

KEFELİ: HESABI YARGIDA VERECEKLER

Belediye İş Sendikası Toplu İş Sözleşmeleri Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli, belediyede çalışan ve işten çıkarılan taşeron işçilerin hakkını savunacaklarını söyledi, İntaş Müdürü Kenan Gökmenoğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney?e gözdağı verdi, ? Bize bunun hesabını yargıda verecekler dedi.

Belediye-İş Sendikası Düzce Temsilciliği tarafından Düzce Belediyesi?nin çeşitli birimlerinde çalışan 440 taşeron işçi sendika bünyesine alındı. Belediye-İş Sendikası tarafından yetki başvurusu yapıldı ve sendikalı taşeron işçilerin tanışması amacı ile bir toplantı düzenlendi.


HESABI YARGIDA VERECEKLER DEDİ paylaşan: duzcetv

 

Toplantı, taşeron belediye işçisi ile İntaş Genel Müdürü Kenan Gökmenoğlu arasında yaşanan ve işçinin tehdit edildiği,baskı gördüğü  iddialarını içeren dialoğun ses kaydının dinlenmesi ile başladı.

Ses kaydının dinlenmesinin ardından konuşma yapan Belediye İş Sendikası Toplu İş Sözleşmeleri Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli, kime baskı tehdit yapılıyorsa kaydetmesi gerektiğini söyledi, taşeron işçilerin anayasal hakkını kullandığını belirtti.Kefeli, ?sen kimsin insanlara baskı yapıyorsun? derken, salondan ?taşeron işçi köle değildir? sloganları yükseldi.

İşten çıkarılan iki işçi ile birlikte konuşmasına devam eden Kefeli,

?Bir çağrıda bulunacağız. Eğer iki gün içinde  bu arkadaşları çağırıp, özür dileyip işe geri almazsa, biz bu kayıt ile birlikte arkadaşlarımıza yaptığı bu baskının karşılığı, Türk Ceza Kanununun 117 ve 118. maddeleri gereği yerlere başvurumuzu yapacağız.benimle ilgili de yasal tahkikat yaptıracakmış, bekliyorum,versin,ne diyecek diye de merak ediyorum. İnsanlara yasal hakkını kullandırıp sendikalı yaptık diye mi mahkemeye verecek.Ya da bu insanları bir sürü yalan dolan ile ekmeklerinden etti diye mi mahkemeye verecek.İntaş?tan maaş alacaksın,belediyenin evinde oturacaksın sonra gelip insanların ekmeği ile oynayacaksın.Kenan bey bu iş o kadar basit değil.?dedi.

Deprem yaşandığı yıllarda yaşanan onca sıkıntıya rağmen işçilerin maaşlarını düzenli aldığını hatırlatan Kefeli, şimdiye bakıldığında ise gelir ve ödenek sıkıntısı olmadığı halde işçi ücretlerinin taksitle ya da gecikmeli ödendiğini belirtti.

Kefeli, ?Biz Belediye Başkan yardımcısı Ali Güney?e son kez söylüyoruz. Bu konuda artık sessiz kalmayacağımızın bilinmesini istiyoruz.Bizi bekleteceğine önce ödeme yaptığı insanları biraz bekletsin.Hep biz niye bekliyoruz.Biz çok şey istemiyoruz. İnsanca yaşamak,insanca çalışmak istiyoruz.Bize bunların hesabını yargıda verecekler. Temizlikle ilgili de gerçekten o 212 kişi temizlikte çalışıyor mu. Yarın arkadaşlarımıza dönüp iş akdini fes ettim denildiği takdirde biz o 212 kişinin film platosunda iştima edilmesini tüm belediye meclis üyelerinden rica ediyoruz.?şekilinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.