EMEKLİ 341 LİRAYA KONUT

EMEKLİ 341 LİRAYA KONUT

Emekliler için ucuz konut hayata geçiyor. Daha önce düşük gelir grupları için yapılan konutları baz alan TOKİ bu defa da düşük taksitle emeklilere ev yapacak. Başbakan'ın masasındaki dosyaya göre, TOKİ 341 liralık taksitlerle emekliyi ev sahibi yapacak.

Başımı sokacak bir çatım olsun diyen emeklilerin kira ödemek yerine kendi evlerinin taksitlerini ödemeleri hayata geçiyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun masasındaki, emeklilere ucuz konut dosyasının ayrıntıları belli olmaya başladı. Proje onaylanırsa, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) emeklileri 341 liradan başlayan taksitlerle ev sahibi yapacak.

Geçtiğimiz günlerde TOKİ Başkanı M. Ergün Turan'ın müjdesini verdiği, emeklilere konut yapımına sıcak baktıkları açıklamalarının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de emeklilere konut için yeşil ışık yakmıştı.

Bakan Çelik, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na emeklinin konut talebini iletmişti. Emekliler dört gözle Başbakan'ın vereceği kararı bekliyor.

TOKİ'nin dar gelirliler için yaptığı konutlara bakıldığında en düşük taksit tutarının 341 lira olduğu görülüyor. Emekliler için planlanan konutların aylık taksitlerinin de bu rakam civarında olması bekleniyor. İste Başbakan Davutoğlu'nun masasında bekleyen emeklilere konut müjdesi içeren dosyanın ayrıntıları da şu şekilde olacak.


EMEKLİYE 341 LİRAYA KONUT paylaşan: duzcetv

 

SEMBOLİK PEŞİNAT

Evin fiyatı makul olacak. Emekliler kira öder gibi ev taksitlerini ödeyebilecekler. Toplu parası olmayan emekliler ev peşinatı olarak cüzi bir rakam verecekler. Emekliler evlerine taşındıktan sonra taksitlerini ödemeye başlayacaklar. Evlerin yakınında emeklilerin ihtiyaçlarını karşılayabileceği; hastane, market gibi tesisler bulunacak. Projelerde, emeklilerin sosyalleşmesini sağlayacak kültür merkezleri bulunacak.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.