DÜZCE OT FESTİVALİ DÜZENLENİYOR

DÜZCE OT FESTİVALİ DÜZENLENİYOR

Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Düzce otlarının tarihinin anlatılacağı 2 günlük bir festival organize edecek. Ot Festivali Düzce?de bir ilk olacak.

Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi ve belediyenin işbirliğinde düzenlenecek olan Düzce Ot festivali hazırlıkları devam ediyor.16-17 mayıs tarihlerinde yapılacak olan festival için dün akşam Kent Konseyi kadın Meclisi üyeleri ve festivale destek veren kurumların yetkilileri ile bir toplantı düzenlendi.

 

 


DÜZCE OT FESTİVALİ DÜZENLENİYOR paylaşan: duzcetv

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen, tarihten otların öyküsünü anlatan bir festival hazırladıklarını söylerken, festivale destek veren kurumları saydı, festivalin ikinci gününün Suncuk köyünde gerçekleşeceğini bildirdi.

 

Günümüzde unutulan, yok edilen otları hatırlamak, geçmişten günümüze taşımak, kültürel birikimi yaşamak ve yaşatmak amacıyla festival düzenlendiğini belirten  Kadın meclisi üyesi Ayfer Yüksel, festival hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından Düzce?de yetişen ancak üzerine basarak yok ettiğimiz otların nasıl yemeğe dönüştüğü örneklerle anlatıldı.

 

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.